Aragonès apel·la a la responsabilitat per no impugnar l’ajornament del 14-F

El vicepresident veu "inadmissible" que ministres del govern espanyol intentessin "interferir" en el canvi de data

El vicepresident del Govern en funcions i candidat d’ERC, Pere Aragonès, ha defensat la base legal per ajornar el 14-F i ha apel·lat a la responsabilitat de tots perquè l’endarreriment no sigui impugnat pels tribunals. Després que la Lliga Democràtica ja hagi presentat un recurs contra el decret, Aragonès ha afirmat en la trobada digital d’Europa Press que està “molt tranquil” perquè ve avalat pels serveis jurídics de la Generalitat.

El decret, que deixa sense efecte la convocatòria per al 14-F, és com el que es va fer servir a Euskadi i Galícia: “Allà no va haver-hi problemes i aquí tampoc n’hi hauria d’haver”, ha dit. D’altra banda, ha titllat “d’inadmissible” que ministres del govern espanyol intentessin “interferir” en el canvi de data.

Demana “ajustos” en el mecanisme de coordinació pactat entre JxCat i ERC

Aragonès també ha demanat millores en el grup de cooperació que JxCat i els republicans van articular després de la inhabilitació de Quim Torra com a president. Ha apostat per enfortir els mecanismes de cooperació, ja que les eleccions s’han ajornat fins al 30 de maig i el Govern haurà de treballar conjuntament durant més temps del que havien previst. “A partir de l’experiència viscuda s’han de fer els ajustos necessaris des del consens“, ha argumentat. D’altra banda, Aragonès ha advertit el candidat del PSC, Salvador Illa, que no tindrà el suport d’ERC: “No comptarà amb els nostres vots algú que va avalar el 155”.

Comentaris

    Ramon 18/01/2021 1:34 pm
    Jo d'ERC exigiria menys presència mediàtica de Pere Aragonès.

Nou comentari