El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès agafa les regnes del disseny d’un nou sistema d’ajuts pels autònoms
  • CA

El Govern ha acordat aquest dimarts a la tarda, en una reunió d’urgència, dissenyar i posar en marxa noves ajudes de suport econòmic als autònoms després de constatar que la línia d’ajuts de 20 milions “no ha funcionat com s’esperava”, ha informat en un comunicat. Per fer-ho possible, s’ha acordat crear de forma “immediata” un equip de treball interdepertamental, coordinat pel departament de la Vicepresidència, Economia i Hisenda, liderat pel vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès.

Budó ha hagut de demanar disculpes en nom del Govern aquest migdia després dels problemes que es van produir ahir i avui en el web. La polèmica ha provocat el naixement d’una plataforma que reclama dimissions en el Govern.

[r:1]

L’acord implica buscar “un nou mecanisme legal més àgil, que arribi al màxim d’afectats possible i que es mantingui de manera regular en el temps mentre duri la pandèmia”. El Govern, segons el comunicat, “manté la seva voluntat permanent de buscar solucions d’acompanyament econòmic pels sectors més afectats per la crisi”.

L’executiu català exigeix també al govern de l’Estat que “abordi amb la màxima celeritat un pla de xoc de suport econòmic i social, que inclogui la moratòria d’impostos i cotitzacions socials pels sectors més afectats”.

[r:2]

En l’àmbit laboral el Govern recordar que “cal que l’Estat ofereixi solucions immediates als treballadors i treballadores afectats pel bloqueig en la tramitació dels ERTO i el cobrament del subsidi d’atur i l’Ingrés Mínim Vital”.

A la reunió hi han participat el conseller de Treball, Chakir El Homrani; el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i la consellera portaveu, Mertixell Budó, a banda d’Aragonès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa