El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès acusa el PSC de no donar suport al pressupostos per “electoralisme polític”
  • CA

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha recriminat al PSC no donar suport als pressupostos per “electoralisme polític” per no donar una “victòria” al Govern de JxCat i ERC. En una interpel·lació al Parlament, Aragonès s’ha preguntat perquè els socialistes no hi donen suport si els comptes inclouen la “totalitat de mesures fiscals que han reclamat els últims 5 anys”. El republicà els ha acusat de situar-se al costat de Cs i PPC i de no voler fer possible una “victòria” pel país. La diputada del PSC Alicia Romero ha descartat donar suport els comptes per ser “insatisfactoris” en àmbits com la indústria, l’educació i la pobresa infantil. Romero ha recriminat a Aragonès haver-se reunir només una vegada amb el PSC.

De fet, Romero ha dit que ERC no ha volgut seure amb el PSC “per por del que els diguin els altres partits independentistes. “Vam fer la primera reunió el setembre i mai més ens han trucat“, ha criticat. Aragonès els ha respost que no van tornar a reunir-se perquè els socialistes van fixar com a condició que el Govern renunciés al projecte independentista.

Romero ha argumentat el ‘no’ del PSC als comptes perquè el 2020 el Govern segueix fent “coses que no ens agraden”. Ha posat d’exemple que Aragonès no hagi defensat el posicionament català al consell de política fiscal de l’Estat i que no participi del debat del nou finançament de les comunitats autònomes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa