El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragó rebutja retirar els llibres d’ensenyament en català
  • CA

Les Corts d’Aragó van rebutjat en el ple de divendres una proposta del PP “per retirar immediatament” els llibres d’ensenyament en català utilitzats a la Franja. Pel populars, aquests llibres “menystenen la integritat territorial i la identitat històrica, cultural i patrimonial d’Aragó”.

Així mateix, en la proposició no de llei instava a utilitzar només aquells llibres que respectin la Constitució i l’Estatut aragonés. La proposta va ser rebutjada per PSOE, Partit Aragonés (PAR), Chunta Aragonesista i IU.

L’origen de la iniciativa és un llibre de Castellnou Edicions, que usen els alumnes de tercer d’ESO de la Franja i que per exemple defineix Franja de Ponent com “una llenca de terra, de nord a sud, entre Catalunya i les províncies d’Osca, Saragossa i Terol”. Així mateix es refereix al castellà com “la llengua parlada per milers de persones emigrants de la resta de l’Estat espanyol al diversos punts de parla catalana”.

La diputada del PAR María Herrero va considerar que el contingut del llibre “és del tot inadmissible”, encara que va apuntar que a la proposta dels populars “hi faltava reflexió”. Per això, va proposar que la Inspecció d’Educació investigui el contingut dels llibres d’ensenyament en català.

El diputat socialista Carlos Álvarez va argumentar que el llibre ja està retirat i donava suport a l’esmena del PAR per considerar-la “més raonable i proporcionada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa