El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dos anys de presó i un curs de drets humans per agredir independentistes

L’home que va agredir dos independentistes en un bar de Badalona el setembre del 2018 ha acceptat aquest dijous un any de presó, 1.800 euros de multa i 4.152 euros d’indemnització per dos delictes de lesió de la dignitat. A més, no es podrà acostar ni comunicar amb les víctimes durant sis anys i té prohibit exercir cap professió en l’àmbit educatiu, esportiu i de lleure durant cinc anys. Durant la vista oral a l’Audiència de Barcelona, el fiscal no s’ha oposat a la suspensió de la pena de presó durant dos anys mentre pagui la indemnització i faci un curs de prevenció de comportaments violents i de drets humans i diversitat ideològica. A més, ha demanat públicament disculpes a les víctimes, que les han acceptat.

Segons ha acceptat l’acusat, Abel B.G., de 37 anys, cap a les 13.40 hores dels 14 de setembre del 2018 es va dirigir a la terrassa d’un bar de Badalona, i va sentir que les víctimes, a les quals no coneixia, parlaven en català sobre política. Sense cap discussió ni enfrontament previ, i “amb voluntat d’humiliar-los o menysprear-los en pensar que la seva ideologia era independentista, els va dir ‘fills de puta, independentistes, us matarem a tots'”. Va tirar una jardinera a terra, va llençar dos cops una cadira a un dels agredits, al qual va impactar en una ocasió, i el va començar a agredir. El va fer caure a terra mentre li deia “et mataré, et tallaré el coll, no quedareu ni un viu“.

Quan la dona va intentar parar l’agressió, l’acusat li va donar una forta empenta, i l’agredida va impactar amb el colze amb una tanca. L’altre agredit va aconseguir aixecar-se de terra i l’acusat va fer veure que li tiraria una cadira altra vegada, el va agafar fortament per la samarreta, li va trencar i el va esgarrapar diversos cops. A l’agredit li van caure les ulleres a terra i es van fer malbé.

L’home, de 64 anys, va patir diverses lesions a les cervicals, les espatlles, el tòrax, el genoll i el peu. Va estar cinc dies impedit i deu més amb cures, i encara té dolor articular. La dona va patir lesions al colze, les cervicals i una fissura en una costella, que també va trigar quinze dies en curar-se. Per tot això, el ministeri públic demanava dos anys i mig de presó per dos delictes d’odi i contra la integritat moral, i 11.152 euros en concepte de multa i indemnització a les víctimes, a més de no poder acostar-s’hi ni comunicar-s’hi durant sis anys, i prohibició de fer cap feina en l’àmbit docent, educatiu i de lleure durant set anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa