Àngels Martínez (CSQP): “Votaré ‘no’, un ‘no’ d’esperança i de progrés”

La diputada i membre de Podem Catalunya acusa l'executiu de Puigdemont d'enganyar conscientment els catalans prometent-los que el referèndum serà vinculant
La diputada de CSQP i membre de Podem Catalunya Àngels Martínez | G.A

 

Àngels Martínez i Castells (Mollet del Vallès, 9 de maig de 1948) és diputada de CSQP, i milita a Podem. La seva carrera professional s'ha desenvolupat a les aules, com a professora de Política Econòmica a la UB. Va militar al PSUC i va participar en la fundació del Partit Comunista Espanyol (PCE) i de l'Assemblea de Catalunya, i posteriorment va ser una de les artífexs d'EUiA. Va crear un cert enrenou al seu grup parlamentari perquèva votar a favor de l'esmena de la CUP a la disposició addicional dels pressupostos que preveu la via unilateral en la celebració del referèndum. Va explicar que, tot i que no és independentista i creu que sense el suport internacional el referèndum no serà vinculant, "és el poble de Catalunya qui ha de legitimar el referèndum". 


 

 

 

Què és l’1 d’octubre del 2017 per a vostè, com a diputada de CSQP i també com a membre de Podem Catalunya?

La nostra aposta és fer de l’1 d’octubre i de tota la campanya una gran mobilització pels drets socials, culturals i nacionals dels catalans i catalanes. I mentre no arriba l’1 d’octubre, hem d’activar un procés de mobilització i participar en la votació entenent-la com una oportunitat de discutir tots aquests drets.

 

El dia 1 d’octubre el Govern de Catalunya ha convocat un referèndum d’independència.

Volem decidir-hi tot, al marge que la pregunta sigui sí o no a la independència. Però sota quines condicions? Volem decidir sobre tots els àmbits de la vida, com entenem que ha de ser la Catalunya que volem.


 

Que la Generalitat digui que serà vinculant no és garantia?

Si la gent exerceix la seva sobirania, no només en el terreny nacional sinó social i cultural, aquest 1 d’octubre serà una oportunitat magnífica. I després ja veurem quin resultat serà. La diferència entre nosaltres i el president Puigdemont és que ell diu que després d’un temps determinat serem independents, i jo en canvi ho dubto molt, perquè si el PP continua manant i tenim la UE que tenim... En canvi, que la gent de Catalunya hagi fet un acte d’apoderament i afirmació ens convertirà en una societat més madura, votem sí o votem no.

 

Vostè proposa un altre 9N. És això?


Jo el que dic és que aquest dia exercirem la sobirania. Però veig molt difícil que el resultat pugui ser vinculant. El Govern ho ha fet malament. De fet, hem de retrocedir per veure que Convergència, amb Artur Mas, no era un partit independentista, però s’hi va veure obligat per les circumstàncies. En tot cas, com a Podem vam estar amb el 15M i en moltes vagues, defensant que la gent no es quedi sense casa, i també en contra de l’euro per recepta. I també hi serem l’1 d’octubre.

 

Però els catalans i catalanes han d’exercir la seva sobirania de forma simbòlica només?

Les garanties i els avals els posa la gent, que és qui farà vàlid el referèndum, perquè formar part d’un estat plurinacional vol dir que Catalunya tingui la seva sobirania.

 

I per quina raó aquesta sobirania no es pot exercir plenament?


Quan els poders econòmics diuen el contrari del que diu el poder polític, normalment acaben guanyant els poders econòmics. I a Catalunya, el poder econòmic important diu ‘no’ al dret d’autodeterminació, no només a la independència, sinó que s’oposen al fet que la gent sigui conscient que és sobirana.

 

Una de les manifestacions a favor de la independència | ACN

 

 

I què proposa la diputada Àngels Martínez?

Que ens apoderem i ho fem, però que siguem conscients que si no guanyem aquesta vegada, serà en una altra ocasió, però haurem crescut com a societat.

 

A què es refereix amb guanyar?

A poder votar. Els independentistes i els sobiranistes som persones que compartim la possibilitat d’exercir el dret d’autodeterminació. Que després la correlació de forces de l’estat ens ho negui... és que la realitat no és sempre com nosaltres volem. Però mai serà com nosaltres volem si no ho provem moltes vegades. La gent de baix ha d’afirmar els seus drets, perquè si no els exerceix no els tindrà mai.


 

D’alguna manera, vostè supedita l’exercici efectiu dels drets al permís de l’Estat. Diu que s’ha de provar fins que a Madrid guanyi Podemos.

És clar que no és meravellós, anar provant, però vas creixent com a societat. Nosaltres dubtem molt que tal i com s’han fet les coses fins ara es pugui dir que el referèndum tindrà efectes vinculants i de reconeixement internacional. S’ha fet malament.

 

A què atribueix que s’hagi fet malament? 

La gent que el defensa potser no té prou convicció, i a més, a l’Estat no hi ha una correlació de forces favorable ni tampoc Europa està en aquest estadi. A l’Estat vam tenir l’oportunitat de fer fora el PP, però el PSOE no va voler. Ara estaríem en millors condicions. Però la realitat és la que és i no es pot enganyar la gent, perquè no es podrà negociar d’igual a igual.


 

Creu que el Govern i JxSí no tenen prou convicció?

Hi ha gent que no s’ho creu, i els poders econòmics no els hem sabut posar al costat del referèndum. A més, alguna gent del PDeCAT se sentirà molt pressionada pel que diguin des del Cercle d’Economia. Aquest procés és dificultós i ple de contradiccions, i el dia 1 d’octubre, desgraciadament, haurà de passar un miracle perquè si guanya el sí es pugui dur a terme. Només demano al Govern que deixi d’enganyar la gent.

 

Podem Catalunya farà la seva pròpia campanya pel ‘no’?

Encara no ho hem decidit.

 

I la diputada Àngels Martínez anirà a votar, encara que per a vostè sigui una jornada democràtica i no un referèndum?

Sí, hi aniré.

 

Àngels Martínez anuncia el seu 'no' l'1 d'octubre, condicionat a l'agressivitat de l'Estat | ACN

 

 

Té decidit el seu sentit del vot?

Lluito per un estat federal, per tant, el meu vot seria no.


 

Potser els caldrà explicar que el seu ‘no’ no és el ‘sí’ al règim del 78 i la monarquia espanyola.

Votaré no, però el meu ‘no’ serà un ‘no’ d’esperança i de progrés. Un ‘no’ amb una explicació prèvia sobre quina és la meva idea de l’Estat. Però si el PP fes moltes astracanades, no descarto el ‘sí’. Dependrà de l’agressivitat de l’Estat. 

 

Com és un ‘no’ d’esperança en un referèndum d’independència?

Necessitem un ‘sí’ o un ‘no’ per seguir lluitant, un bloc de ‘sí’ i de ‘no’ que representi una possibilitat d’entendre’ns en drets nacionals, culturals i socials. Si això passa, l’1 d’octubre no haurà estat una lluita perduda. Aquest dia tindrà sentit en la mesura en què s’aconsegueixi eixamplar el nombre de forces al voltant d’una proposta diferent per a Catalunya, un exercici clar de sobirania, es voti una opció o una altra. Però vull deixar clar que el nostre ‘no’ no serà mai contra Catalunya ni contra la sobirania del poble català. Al contrari, sempre estarem a favor del creixement com a ciutadans.


 

I si guanya el sí i el Parlament o el Govern proclamen la independència?

Podem Catalunya acceptarà democràticament el resultat, tot i que serà molt difícil, que es pugui portar a terme perquè no tindrà validesa. Democràticament respectarem el resultat, però no podrem participar de l’engany de dir que com que ha guanyat el sí, el PP es convertirà en demòcrata i ens donarà la independència.

 

Vostè abandonaria l’hemicicle si es produís una votació o proclamació després del referèndum?

 

No m’aixecaré ni marxaré, encara que hagi votat no, acceptaré que la majoria de la gent de Catalunya haurà votat el que haurà votat. Jo sempre estaré a favor d’obrir diàlegs i reconèixer sobiranies. Per tant, si l’Estat ens reconegués com a interlocutors de tu a tu per parlar sobre el futur de l’Estat, jo hi estaré a favor.
Comentaris
El meu nom
Miri Sra.Àngels, dins d'Espanya ni esperança ni progrés, ja ho em provat i miri on som.
JOAN
VAJA PERSONATGES, SEGUR QUE L'AUTODETERMINACIÓ DEL SAHARA, PALESTINA I TOTA LA PARAFERNALIA LI SEMBLEN BE, QUE EL SEU POBLE ES PUGUI AUTODETERMINAR, NO!!! AMB EL PERMIS DE L'ESTAT, AMB EL PERMIS DE L'ESTAT I DELS PODERS ECONOMICS!!! TOTA LA MEVA VIDA HE VOTAT ESQUERRES, A PARTIR D'ARA EM PODEN ANAR BUSCANT, CARALLOTS!!!
Andrés
Molt bé per dir que votarà no. La democràcia es fa dels que votarem Sí i dels que votaran No.
Catalana
Doncs jo i tota la meva família, fins i tot la meva sogre que és de Múrcia i la meva veïna de Melilla votaràn si.
Increible
Esperansa? Progres? Ja pots esperar asseguda, tros de burra.
Per si algú en dubtava aquests són espanyols
Qui us entengui que us compri.m 'agrada que des de l'extrema dreta espanola fins a l'extrema esquerra espanyola tots votant NO
pep - manresa
És ben lliure de fer el què vulgui, però que no ens vulgui prendre el pèl, com pot defensar en nom del "progrés" i de "l'esperança" dir NO a la República Catalana i en canvi acceptar perpetuar-se en la submissió a la Monarquia Espanyola?. S'ha de ser ruc, eh?
Joan
Mireu! És un unicorn? Nooooo, és el follet del Fadaralismaaaaaaa????
LUIS
No estoy de acuerdo con su NO. Pero al menos gracias por ser democrata y participar civilizadamente. Recuerde que su NO, es dejar que imperen los que siempre la taparán la boca.
Sly
Em sembla perfecte. D'això es tracta, de votar. I que cadascú voti allò que més desitgi.
josep
podemitas sodomitas
pep - manresa
S'ha de tenir diarrea mental per dir tantes incongruències juntes, no és gens creïble parlar de "drets socials, culturals i nacionals" i rebutjar la República Catalana preferint una Monarquia Espanyola, tampoc és gens creïble justificar el No amb l'excusa de què "lluito per un estat federal", en primer lloc el federalisme no serveix per res, seguiríem tan o més espoliats i menystinguts que ara, a més dues nacions no es poden federar si previament no són lliures. Incongruent, patètica, lamentable
Àlvar, Cat. Nord
Aquesta dona hem sembla un poc ,be molt curta, com pot dir que si guanya el No, ser-a Esperança i progrés quedar-s-he amb una Espanya franquista fins a la molla i per mes de cent anys encara . no es curta quan va néixer va caure de les mans de la llevadora i va tindre un mal cop al cap ( Perdoneu, no m' agrada gens fer servir aquesta mena d' arguments) però llegir tantes bajanes en un sol article m' a fet explotar, a cada pregunta responia una animalada es pensa que la gen es tonta.
pep - manresa
Aquesta va de progre i no dubta en posar-se al costat del PP-CS-PSOE, i de l'Espanya més retrògrada i feixista. Evidentment em sento infinitament més proper a alguns espanyols com en Ramón Cotarelo que no pas de "catalanes" com aquesta cara-girada.
Josep Xavier
A ella ja li va bé ser espanyola , funcionaria que ha cobrat de la mamella de l'estat tota la vida professional, i aquests podemites com tothom , "ande yo caliente y riase la gente" . Ella mentre cobri la pensió li importa un rave el demès, demagògia pura.
Inde
Estado federal no habrá ninguno y mucho menos esperanza y progreso unidos a España mas bien todo lo contrario. Pare que a sus 68 años de haber vivido el franquismo y el pos franquismo no ha aprendido nada.
fugim corrents
Mentres tu esperes 60.000 milions regalats als bancs, el fons de la seguretat social exhaurit, i Florentino cobrant Castors, radials, tunels i tot el que arrambla.
Fat Boy
I quan es proclami la Republica que pensa fer?. Marxara al seu pais?. Residira a Catalunya com a estrangera?. Ja sap que si es queda aqui haura de buscar-se una feina perque els funcionaris hauran de posseir la nacionalitat catalana que ella, si es coherent, refusara?.
En diu esperança
Però és masoquisme. Una pot ser tan mesella com vulgui i votar contra natura, però que no s'enganyi i, el més greu que no ens vulgui enganyar. No fotem!
Jordi Estelada
Qui ens ho havia de dir que aquests acabarien sent uns contrarrevolucionaris fent el joc als franquistes unionistes; fan molta, moltíssima pena. I per favor, que no diguin que són d'esquerres: insulten la intel·ligència!
xup
de fet hi ha gent que no saben distingir lo urgent de lo important, llavorens amb certs ambits tenen dubtes i no ho discerneixen, o be quant o veuen complicat acotent el cap, el mon es dels valents i prenen decisions
Arnau Bajoca
"Els rucs tenen dret a ser rucs", això ho va dir Bakunin, Trumpfield o el Patufet del Cul Calent?
Que truco más bueno, pero no cuela.
Ahora la consigna de los medios subvencionados es editar artículos de votantes del No; repito no cuela, la participación, con trampas incluidas, no llegará al 35 %.Recuerdos.
X
Lmao, no d'esperança i progres. XD
Irene
Es diu dissociació cognitiva. Si aneu en grup (Coscu, Ravell....Colau....i tal), potser os fan descompte.... si en voleu curar, es clar. VCSI //*//
Clar
Quina pena de pseudoesquerra petit-burgèsa i pseudoproletaria. No suporten que el sobiranisme estigui liderat per la classe mitja- mitja baixa catalana. S'estimin mes mantenir l'status quò de l'oligarquia espanyola que no pas afavorir la revolució catalana. Leurrouxistes que fan pena. Es pensen que el poble català està alienat com l'espanyol. Que convidi a l'ex-fiscal VILLAREJO Que bé els van els fillets de Pujol. Ja no arriben ni a gauche divine! Bocaccio va tancar fa anys!!
Porc rural
No ha donat ni un sol argument a favor del no. Però és normal, perquè no n'hi ha cap.
que voleu?
aquests coministes o d'iniciativa o podemites o colaus o comuns (s'han canviat tantes vegades de nom perquè sembli que siguin nous) són uns professionals de la revolució..han viscut tota la vida de la revolució, cómodamente des de els seus despatxos...ara ja s'han tret la careta i no hi ha gaire diferència amb els pp/psoe/cs
Indignitat
El meu veí, el senyor Diego, paleta jubilat, vingut als quinze anys de Múrcia, fa poques setmanes -abans que una malaltia traïdora se l'endugués- em deia que li sabia greu no arribar a temps per a poder votar SÍ a la llibertat de Catalunya. No vull cap mal a ningú però n'hi ha d'indignes que, com a mínim, no es mereixen viure a Catalunya
Dins Espanya, ni esperança, ni progres, per qui varem combatre als borbóns, (catalunya, València i las Balears)
Aquest grup de infantiloides, es pensen que algun dia governaran a Espanya, i per aconseguir alimentar aquest somni irreal, no els importa deixar a l'estacada a la majoria de gent a Catalunya que volem un nou Estat, on poder fer las nostres lleis, i no estar més sota la Espanya corrupta, on no hi ha un pam de net,...
JUSEPH
Aquesta senyora per ser professora i política, la veig molt inocent. Amb 69 anys sembla que hagi fet el pensament de ... " para lo que me queda en el convento me cago dentro".
Reflexioni abans de votar no
Esperança de no tornar a una dictadura a España? Progrés, d'un estat que l'únic que ha demostrat es el seu immobilisme?
pere
Ets mes ruc que el fanc per fer orinals. Rucota
Pastoret
Però el 15M no era contra les elits i els poders econòmics i allò de no ens representen ? I ara diu que no podrem implementar un resultat favorable perquè els poders econòmics no ens deixaran ? Au va ! Són tòxics aquests comuns.
Peret
És indignant que hi hagi gent que diu que va lluitar contra el franquisme digui aquestes burrades. Debia lluitar com el Psoe que van aparèixer quan ja era mort franco. El PSUC no mereix ser recordat per xixarelos
RHC
Sra Angels respecto molt la seva trajectoria, les seves conviccions democràtiques, i la seva persona. Però aquest relat vosté sabrà per que sel creu, però, em perdò vostés des de el 15 M no s'han empoderat de res. Ni crec que ho logrin en 300 anys més. Ara tenim l'oportunitat de capgirar l'Estat de daltabaix, es una oportunitat única, si vosté creu que en aquesta ocasió no podem ensorrar el franquisme latent del régim del 78, crec que s'equivoca, amb tots els meus respectes.
Pasa
Costa de creure que aquests siguin d'esquerres. Més anti-catalans i no neixen.
Trasi
Es impresionant l'inventiva per justificar lo injustificable, l'argumentacio cau per si sola, es contradiu i fa fins i tot riure per la distorsio del relat. Es de pena, com es pot raonar aquestes bestieses!
Trasi
Tot el rollo per acabar votant com el PP i Cs, fantastic! Increible! I vol que m' ho cregui?
Josep
Encara no entenc com aquesta dona pensa així. Que es creu que som rucs, no senyora no, una mica de dignitat. No es pot trair al poble de Catalunya.
Pere olive
Kina xusma sou els comunistes, sempre parlant de progres i sempre al costat de l estat.
ForaBotiflers
Enganyar si, però això es precisament el que fas tú. Votar "no" és precisament votar no a l'esperança i al progrés. Votar "no" és votar al PP i que tot segueixi igual.
Fiu
Està clar que els de QSQP tenen les neurones al revés.
NiCas
"participar de l’engany de dir que com que ha guanyat el sí, el PP es convertirà en demòcrata i ens donarà la independència." La independència la donarem els ciutadans, no els mafiosos del PP. El que s'ha de llegir redéu!!
SPOCH
Déu meu...
N'hi ha per llogar-hi cadires amb els pretextos d'aquesta dona
“Votaré ‘no’, un ‘no’ d’esperança i de progrés” ????? Què s'ha pres per dir tantes bajanades. El seu no i el del PPSOC'S, tindrà el mateix valor i no el vulgui embolicar en forma de sopars de duro que ja som gran grans i no ens mamem el dit.
Anna Armendares
Hi ha gent, i aquests senyora es l`exemple, que encara te ànima d`esclau. Esclau de Madrid, de la Constitució, dels franquistes. Doncs que voti no. Pero per favor, ja estem tips de llegir entrevistes de gent de tan poca alçada. Potser es una estratègia per que ens afirmem en el nostre si. Pero la veritat aquests comuns son gent deslleial a Catalunya i lleial al règim postfranquista. Prou ¡¡¡
Nuria de Mèxic
Mireu be la foto: es mor de riure, ben cofoia d`haver dit tantes bajenades. A mes de voler viure sotmesa a la Monarquia espanyola franquista, riu perque es creu que tot el que ha dit es intel.ligent. No te vergonya.
Papitu
Lerroux i biba España
Observer
Estos comunistas de pacotilla (esta señora, Coscubiela, Franco Rabel, etc) viven aun del "internaconalismo" de Stalin y compañia. La revolucion habia de ser mundial o no era revolución (lo llmaban internacionalismo). Esta gent vive aun en el dogma del comunismo y ven impensable y herejía una revolucion local. Para ellos, mejor seguir dentro de las cloacas de España, no sea que un dia España haga su parte de revolución en la revolucion mundial. Más cortos, imposible.
David
Aquesta dona te tot el dret de proclamar-se d'esquerres i votar NO però si us plau que no ens enganyi ni ens prengui el pèl... un NO d'esperança??? Si us plau, una mica de dignitat i respecte al poble de Catalunya.
fu man txu
Àngels Martínez (CSQP): “Votaré ‘no’, un ‘no’ d’esperança i de progrés”. Esperança?? A no poder cobrar una pensio, a que Espanya sigui una vertadera democracia? Progres? A que hi hagi TGV´s sense passatgers, aeroports sense avions i carreteres sense cotxe?? Ahh, OK, d´acord.
Asdf
Esperança i progrés? Autodeterminació? A l'Espanya postfranquista i oligàrquica de Florentino, Rato i González? S'ho creu de veritat? Mare de Déu, quanta indigència intel.lectual.
Maria Teresa
La Sra Angeles diu que votarà un no d'esperança i de progrés. Quina esperança i quin progrés? Ja sabem quina esperança i quin progrés .Cap. Es.molt respectable que la s3va ideologia li faci votar.no, però que no digui bajanades. El no, comporta seguir com estem i no li ahrada seguir així ni a ella. Intenta dusfressar la seva ideologia perquè se n'avergonyeix?
JLM
"Però si el PP fes moltes astracanades, no descarto el ‘sí’. Ara no fa astracanades el PP? Què més ha de fer? Tornar-nos a fusellar-nos el President? Quins revolucionaris més cínics!
Vicenç Ramoneda
El referèndum el farà vinculant 2.500.000 persones!
cal dir-ho
Celebro que aquesta senyora sigui democrata i vulgui votar (i que els demes votin). Ara be, els arguments que dona per votar "no" son d una immaduresa i puerilitat infinites.
2017
ESTAT FEDERAL, COM EL FRANCO M'encanta que les llufes franquistes federals encara no saben ni diuren quants estats federals hi ha a la seva criminal españa, o sigui castella Pobre dona, potser es una mica analfabeta o tramposa franqujista
Cap sorpresa
Ja m'imaginava que els de CSQP quan no poguessin impedir el referèndum passarien a votar NO....I a negar el valor del referèndum si guanya el SI. Cauen les caretes. Votar NO és completament legítim i democràtic, però si primer intentes que no es voti i després dius que votaràs NO però que en cap cas reconeixeràs que és un referèndum...doncs no em demanis que et feliciti, que de demòcrates poc.
CATALA
ESPAÑA = DICTADURA ENCOBERTA = FAXISTES
Aisenyor
Pensen com ella els que ja els va be anar tirant de beta mantenint un estatus còmode i poc arriscat. Com els Coscubielas, Galdons, Rabells i cia
Cadascu te el nivell que te.
“Votaré ‘no’, un ‘no’ d’esperança i de progrés” , vota el que vulguis, ara votaras com els del PSC, com el PP i com C´s , que son clarament l´esperança i el progrés, ara tu molt contenta per no votar igual que l´antiga CDC.
ramonb3
Hem de marxar i quan abans millor. Amb gent que pensa així, no anirem enlloc. Prefereix una monarquia corrupte que una republica per fer. No te nom. I es diuen d'esquerres. REPUBLICA CATALANA JAAAAAAAAA
sobirania mental
Com es pot ser sobiranista i votar NO contra la independencia del teu pais? Es pensa que espanya li respectarà la seva sobirania mental?? Nomes hi ha UNA SOBIRANIA i es ben real.
un senyor antic
En la seva decadència sent enyorança pel franquisme, que patetic!
René Vandekerkof
- hola bona tarde soc de Csqp i estic a favor del referèndum - molt be vostè es demòcrata..perdoni i quin seria el seu vot? - votaria no... - com?? Nooo? Vostè es una feixiste antidemocrata i botiflera, marxi de Catalunya, colona unionista! Aixi es resumeix el pensament indepe, la revolució dels somriures i la ideologia de la colla Pessigolla que es pensen que Catalunya pertany nomes a uns cuants.. Si voleu deixar de ser espanyols estripeu el DNI i si voleu marxar, vueling!
Ramon
diu que ja està bé d'enganyar a la gent dient que el govern del PP ens reconeixerà i a la pregunta següent que quan l'estat es reconegui, bla,bla,bla. Bla ,bla, bla
Això si, aprofita per carregar contra Mas
Única raó de viure dels comunistes "odi a Mas". Dir que no era independentista i que s'hi va fer obligat per les circumstàncies és explicar la història de centenars de milers de nosaltres (jo inclòs) que vam optar per l'independentisme després d'anys de confiar en un canvi en les relacions amb Espanya i comprovar que aquest no arribaria mai. i Vostè senyora, com a comunista no ha canviat mai o encara s'agafa al Leninisme pur i dur? Esperança, diu? pretén que esperem 300 anys més? Vergonyós!
Jordi
Per coherència, la independència es quelcom més seriós que la reacció d'un govern espanyol sense cap legitimitat democràtica, per decidir un si o un no. Això és irresponsabilitat. I creure que es pot assolir de l'Estat Espanyol un federalisme o un tracte avantatjós per a Catalunya, també. Aquesta mena de persona de l'esquerra elitista espanyolista fan molt de mal al procés i a Catalunya per la seva irresponsabilitat i indefinició calculada. Ens venen fum. Aquesta sí que es la gran mentida.
Quan podem vol dir pudim.
D'això abans en dèiem una palla mental.
@ CATALA
¡ FAXISTES ! Et quedas molt curt CATALA jo diria FAXISTES, NACIS, FRANQUISTES I FILLS DE MALA MARE. ¿ No et sembla que queda mes real ?
SMB
Ahir, la teva Espanya, va condecorar un ex-ministre franquista, responsable de mort, tortura i persecució. Som al 2017 i Franco va morir al 1975. I tu ens parles d'esperança i progrés. Ets una vergonya per a la condició humana.
Justícia catalana
Que voti que no em sembla molt bé però que digui que ho fa pel progrés, això sí que és una presa de pèl! Vostès sí enganyeu la població catalana! . Paguem les autopistes més cares de l'estat, s'està fent el corredor central abans que el mediterrani, avions obligats a passar per Madrid por "cojones españoles", guerra bruta i il·legal contra polítics indepes. Todos los españoles somos iguales, oi Sra? On és la vostra lluita contra la casta espanyola? No la veig enlloc! Revolucionaris apoltronats!
Pep
Un 'no' de progrés? Quina diarrea mental!
Desorientació? Ho fan expressament?
"Dependrà de l'agressivitat de l'Estat [espanyol]" No entenc res del "raonament" de la senyora Martínez, de fet és el mateix posicionament d'IC-V i EUiA, no els comprenc. L'estat espanyol no ha estat prou agressiu envers els catalans durant els 300 darrers anys? Prefereixen brandar la bandera republicana espanyola en alguna mani, com fan des de fa 40 anys, i no passar d'ací, en comptes de lluitar i votar el 1O|2017 per la república catalana?
El què fan no té nom
Tal i com diu un altre comentarista, prefereixen votar diferent de l'antiga CDC, encara que votin com el PP, antiga AP fundada el 1976 per 7 ministres de Franco. No he entès mai l'esquerra sucursalista espanyolista resentida que ho basa tot en anar "contra Pujol", el qual el 1980 va aconseguir la presidència de la Generalitat de Catalunya, quan el Psuc pensava que amb el Psc-PSOE governarien. On són les idees, el programa i les propostes de l'esquerra espanyolista?
Moragues
La incoherència i l'enganyifa al descobert, diu que és federalista, doncs per federar-se primer cal ser, independent¨ diu que ens hem d'empoderar, i que és si no un referèndum, diu que no podrem perquè el poder econòmic no ens deixarà, i aquests qui els ha votat? diu que votarà SI segons les astracanades que faci l'estat, encara no en te prou d'astracanades, com subvertir la funció del TC ? quin sentit te de la democràcia vostè ?
Practic
No ha progressat de l'epoca hippy dels seixanta... amb la flor al cul.
Emili
Votarà no per l'esperança de continuar igual i de progrés personal
El tabú de l'esquerra espanyolista
És evident que fins i tot les ideologies més distanciades en algun moment, i en algunes circumstàncies tal volta temporals, poden arribar a coincidir en alguna cosa, al nostre país i arreu del món. Que té de dolent aquest fet? Millor si hi ha consens en els temes rellevants, no? Doncs per a l'esquerra sucursalista no es pot coincidir MAI amb l'espai que ha representat CDC, malgrat que això impliqui coincidir amb la dreta espanyola més reaccionària, que en realitat és qui té la paella pel mànec.
dAVID
Que una persona tan preparada i intel·ligent pugui, alhora, ser tan incoherent... "Votaré NO, però si el PP fa molts astracanades, no descarto votar SÍ". Santa innocència!
CATALA
VEIX QUE E ESTAT CORRETGIT I VULL PUNTUALIT-ZAR..... SI DIGUES TOT EL QUE PENSO DE LA MERDA DE ESPAÑA... ESTIC SEGUR QUE NO SURTIRIA PUBLICAT, ( LO DE FILLS DE MALA MARE, QUE DARIA MOLT CURT )
N'hi ha per a llogar-hi cadires
Els primers arguments per a votar no, encara que costen de creure: "Sí o no depenent de l'agressivitat de l'estat espanyol". Agressivitat econòmica, agressivitat cultural, agressivitat lingüística, agressivitat a l'independentisme ara i quan era minoritari fins i tot amb tortures, agressivitat... Què entén na Martinez per "agressivitat"?
vits52
Miri, això d'apoderar-se està molt bé, però a part d'explicar-ho li diré que vostè ho pot fer, i els seus fills, néts , etc i d'ací 100 anys seguirà apoderant-se però aquest estat espanyol no canviarà. No ho ha entès encara?. Ara, evidentment respecto la seva posició, però aquest discurs està caduc, jo també l'havia fet. Que tingui sort.
Viure de la teoria revolucionaria i no passa d'ací
Martinez, Boada, Coscubiela, Rabell... revolucionaris de la "teoria", no pas de la pràctica, prefereixen seguir dins l'estat espanyol, i la monarquia borbònica, que fer un empenta, donar suport i sumar-se a la república catalana més a l'abast que mai. Però és clar, els resulta inoportú "coincidir" amb l'antiga CDC, però alhora com a bons espanyolistes no els importa, ni els fa cap vergonya, coincidir amb la reaccionària dreta tardo-franquista espanyola.
És el que hi ha, no hi doneu més voltes
Venen a dir abans amb el PP i la monarquia borbònica, i qui dies passa empeny l'assimilació i vertebració dels Països Catalans a Espanya, que votar sí coincidint amb CDC. És el soleturisme, tot està inventat.
busman
"Com que sóc federalista voto no", com sí hom pogués federar-se amb Espanya des de dins d'Espanya.
Joan
Li ha faltat dir: Contra Franco es vivia millor.
Alguns dubtes
Si fossin federalistes de veritat, no haurien de votar SÍ i un cop assolida la independència intentar federar-se amb Espanya o Portugal? A més si creuen que els catalans som tan espanyols, com s'explica que hi hagi catalans sota sobirania francesa i cap espanyolista mai se'n recordi d'aquesta circumstància (bé de fet fins i tot molts de catalans ho ignoren o ho fan veure) però algú que creu amb l'estat espanyol hauria de plantejar-se si dins d'Espanya s'hi ha d'incloure TOTS els catalans, o no?
Pobra dona...
Roger
Esperança i progrés és votar SI i que l'Estat veí desperti, és a dir, la veritable revolució és aquí a Catalunya. A veure si aquesta gent abandonen les diarrees mentals d'una vegada !!!
A Dios rogando y mientras tanto cobrando
Donat que no suporten el seu "no" per les incoherències i contradiccións palmàries que comporta, la seva estratègia defensiva és dedicar-se a carregar-se el referendum tan com poden. Per no enfrontar-nos a les nostres contradiccions ens ho carreguem tot, així les "tapem". Infantiloides i mentiders.
Asdf
És funcionària, metropolitana i d'una certa edat. El català que fluixeja? li sap greu. La joventut que emigra? li sap greu. Les empreses que tanquen, els pares de familia sense feina? li sap greu. El Sàhara, Catalunya? li sap greu. Però que no em toquin la pagueta, i qui dia passa any empeny.
Bla bla bla y llueve sobre mojado
así es el discurso de las cúpulas (no todos sus votantes) de CSQP, IC-V y una gran parte de Podemos. Atención: !El próximo pelotazo español a la vista es todo lo relacionado con el corredor central! Y todos estos partidos, incluídos esta señora, están dormidos en los laureles. Seguid las informaciones desveladas por el Cercle Català de Negocis y no dudaréis en votar que SÍ, si queréis defender los intereses de Cataluña y de vuestros hijos y nietos! https://twitter.com/CCatalaNegocis
Fotem el camp!
encara espero del partit d'aquesta senyora que denunciïn el percentatge (abusiu) que l'estat central cobra a Catalunya et altri pel FLA! Molt més elevat que el que imposa la UE a Grècia! Espoli també en els interessos de préstecs (injustíssims amb l'aportació dels diners dels propis catalans a Madrid)! És tot una vergonya tan gran que no tinc paraules per expressar la meva indignació amb tot allò que representa l'estat espanyol i de retruc Espanya! Això no es pot suportar més!
Sra
La diferència entre vostè i jo és que jo voto SI per il·lusió, per deixar el passat negre i tradicionalista i evolucionar cap a un futur que com a minim no serà tan gris i voste que vota per dogmatisme i per no perdre la menjadora.
et felicito filla...
Ara resulta que el negacionisme i l'inmovilisme es la "esperança i el progrés". Suposo que ella hauria estat la mar de feliç visquent quaranta anys mes de Franquisme. Ja ho tenen això aquests personatges de "esquerres", prefereixen viure en la constant reivindicació i la protesta abans que resoldre els problemes d'arrel.
Més raons pel sí a la independència
Els catalans que estimen Espanya o hi tenen algun vincle familiar, emotiu, cultural..., haurien de votar sí, ja que al independència del nostre país és l'única forma de fer una batzegada a Espanya i a partir d'ací es plantegin d'una vegada posar al dia, democratitzar del tot les estructures de l'estat espanyol i deixar enrere definitivament les restes, tics i vicis que encara s'arrosseguen del franquisme.
Tenim memòria
Avui dijous 29 de juny, s'esdevenen els vint-i-cinc anys del començament de l’operació Garzon, que va implicar la detenció i tortura de quaranta-cinc persones al Principat de Catalunya i al País Valencià. Ho van poder fer perquè els independentistes eren pocs, tal i com Fernandez Diaz quan era governador espanyol detenia, no fa tant de temps com sembla, catalans per dur pancartes en manifestacions amb el mot "independència".
OSONA
Ara si que veig que aquests de CSQP s'en foten de nosaltres. Anys de demanar revolucions i quan tenen la veritable revolució es dediquen a posar excuses perque tot continui igual. Que vagin a fregar.
Oriol
Em sembla perfecte i molt vàlid que vulgui votar no, tot el seu dret! Però no té cap dret ni cap respecte al dir que si guanya el sí, no serà vàlid ni podrem aplicar-ne el resultat. D'això se'n diu ser una traïdora, mentidera, i una víbora que va de defensora del dret a decidir només si el resultat és VIVA ESPANYA.
És d'agrair que es mulli
S'ha de celebrar que es defineixi clarament en contra de la independència. Per la resta, la combinació de tombarelles verbals per deslegitimar (però no massa) el referèndum i la fe ingènua en el paradís podemita és un garbuix que no augura res de bo.
EldeGràcia
Després de llegir el llistat de bajanades buides de contingut que deixa anar aquesta dona al llarg de l'entrevista, només puc deduir que el seu vot (un no ben respectable) només obeeix al desig de conservar la poltrona.
maria
Però com és possible? entendria que això ho digués una persona poc informada, però aquesta Sra. o be s'ha begut l'enteniment o be forma part dels que suquen dels fons reservats
Josep Olot
Pura xerrameca, habitual a "l'esquerra progre" d'aquest país. Votarà NO amb esperança, ella és federalista...Es troben amb la revolució de les seves vides i li giren l'esquena, quina banda aquests de Podem, CSQEP, Comuns i altres "fraternals"!
cavaller negre
Quan aquest progres decadents del CSQEP, es solidaritzen amb la llibertat dels pobles com els Sàhara Occidental, Nepal, Kosovo, o altres semblants....o troben normal, però quan es tracta de la llibertat del seu propi país (Catalunya), la idea canvia del tot. Perquè uns si i altres no, de fet es el mateix, LES LLIBERTATS DELS POBLES OPRIMITS...........CSQEP i Comuns, sou uns veritables cínics.
jordi lleal
Però es pot ser d'esquerres i esperar a que et donin permís per fer la revolució, per trencar amb l'Espanya franquista, per oblidar-nos de la monarquia? qui ho pot entendre això?
Pepo
Respecto la seva posició, però restant a España, no hi puc veure de cap manera, ni esperança i encara menys progrés. Li dic amb l´ànima. Certament lluito per la independència del Poble de CAT des dels 80´s, però ara ja no és que ho vegi clar, és que ho veig imprescindible. Després ens agermanarem amb qui calgui dins l´estado español, però de debò que n´hem de sortir i alhora serem espurna de la seva revolució.
Bacoretta
Als 69 anys no es pot viure encara al país de les maravelles. Esperança?. Estat federalista?. Mira , ara mateix faran de Espanya un estat federalista, ara mateix. Coscu, Rabell i els manda del grup t´han estirat de les orelles ?.
Pels de CSQP
la història de Catalunya comença a la guerra civil espanyola! Per això no volen parlar de la LLIBERTAT HISTÒRICA que es mereix amb escreix Catalunya!
No veig
la mentalitat espanyola preparada per ser federalista perquè no entenen el pacte, només la imposició! Mai l'han volguda! Prou de prendre'ns el pèl!
ernest
No fa tans anys, quan una noia era violada, li oferien al botxí la possibilitat de casar-se per reparar el mal que li havia fet. És a dir, per continuar maltractant-la. Aquesta dona tan progre defensa per a Catalunya si fa no fa el mateix.
Abderraman
Se'm en fot el que vostè, Sra. Martínez, voti. De fet, amb els seus cognoms, no se'n pot esperar rès. A la seva edat, millor quedis a casa a fer la bugada.
Joan Jaume
Aquesta senyora vol participar al referèndum ( bé) Votarà No però si el PP fa poca-soltades podria votar que SÍ (bé) Doncs, vistes les actuacions del PP, segur que votarà : SÍ (molt bé)
esc
Respecto el seu posicionament però no entenc com pensen fer un estat federal sense separar-se d'Espanya i federant-se després. Sincerament crec que els que defensen aquesta opció son gent que volen Espanya unida però no volen sortir a la mateixa foto que PP i PSOE, per tan s'inventen l'mposible de l'Espanya federal i, ademés, negociada des de la submisió d'una regió. tampoc entenc aquests que s'autoanomenen 'sobiranistes' però demanen permís per a fer-ho tot. Saben què vol dir 'SOBIRANIA'?
papitu
Els comunistes mai han estat res semblant a "l'esperança" ni la "llibertat" ni el "progrés". Mai.
Cèsar VNG
Em pot dir en quina ocasió el seu moviment utòpic federalista, de plena justícia social, de progrés en tots els àmbits, fet per persones íntegres com ella mateixa, que només volen la justícia i el benestar per a tothom, en resum l'esquerra en plenitud, ha aconseguit portar 1,7 milions de persones al carrer durant 4 anys seguits? Si us plau, no et vulguis aprofitar de la feina dels altres (els independentistes) per a posar sobre la taula els teus arguments. Si més no, dignitat
Narcís ( n'és obvi que tant se te'n fum les faltes, les mancances i les necessitats de nostra terra/ pàtria .. com tu hi vas de nassos!) ( vés-te'n a espanya .. a veure si tens valor per exercir de catalana com individu qualsevulla .. “ catalana, catalina, catalufa, hija put. catalana “!)
No tens perdó de Déu " títols/ titolitis .. col·locada ( endollada?) , diners públics ( grup A?), pensionista/ jubilada ( compatibilitats?) " i això sí, d'esquerres ( o que humana, humanista, humanitària! o que empàtica de tot el planeta ! o quins sentiments més . . . . . !), en l'endemig, Catalunya que es fumi, nostres compatriotes que es fumin, nostra descendència que es fumi i nostra existència catalana escarnida, insultada, befada .. desaparegui i espoliada!
david
quins arguments més ridículs i patètics, i quins professors!!!
REPUBLICA
JO VOTARE N O D'ESPERANÇA I PROGRES, LLIGAR NO ESPERANÇA I PROGRES ,ESTEM CARDATS.
Marta
Molt bé, així votarà el mateix que els falangistes. ;)
TheObserver
Curiós ... molt curiós aquest plantejament de l'esquerra ... però que esquerra és la que prefereix el vassallatge a una morarquía supèrbia a la construcció d'una República? On van els interessos d'aquesta esquerra ... i realment és esquerra o són simples funcionaris d'una petitíssima parcel·leta de poder que tenen por de perdre. És millor ser cap de ratolí que cua de lleó. Això mateix he observat al PSOE i la seva sucursal catalana. Només queda ERC i CUP
Jim
El federalisme és un slogan, no significa res, però el diners de cada mes són ben reals........
INDEPENDÈNCIA JA !!!
"participar de l’engany de dir que com que ha guanyat el sí, el PP es convertirà en demòcrata i ens donarà la independència." Mira noia, no se si ho saps però la independència no te la dóna ningú, l'agafa el poble que la demana i llestos !!! Això sempre ha estat així i per tant no s'ha d'esperar a que te la donin, l'hem de declarar nosaltres peti qui peti !!! Si votes "no" votaràs el mateix que un del PP i per tant t'aliniaràs amb les seves tessis i contra la llibertat del poble català.
INDEPENDÈNCIA JA !!!
Aquest partit del Podemos-Siquespot-Colaus és un muntatge dels Ep.panyols per a dinamitar el procés independentista, però no podran !!!! Votarem, sortirà "SÍ" i serem lliures, independents !!!
Jaume
Pues jo votare SI pel mateix. Per l,esperança i el progrés

envia el comentari