El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
AxF se suma a l’oposició de prorrogar les concessions a les autopistes
  • CA

Anem x Feina (AxF) ha afirmat aquest dimecres a través d’un comunicat que coincideix amb el Consell General de Cambres de Catalunya, CECOT i el RACC en la seva “absoluta oposició” a la possibilitat que el govern espanyol prorrogui les concessions a les empreses de les autopistes de peatge. La patronal independent lamenta que el Consell General de Cambres, presidit per Joan Canadell, no hagi contactat amb AxF per sumar-la en aquest comunicat perquè els arguments són del tot coincidents. Així des d’AxF es considera que la pròrroga en la concessió de les autopistes “no servirà per compensar la disminució d’ingressos provocada per la crisi de la Covid-19”.

D’aquesta manera, “una vegada més el govern espanyol mostra el seu desinterès per la realitat catalana”, afirmen en el comunicat. Consideren que, en cas d’executar-se aquesta pròrroga, beneficiaria “només a les grans concessionàries i no pas al teixit empresarial català format majoritàriament per petites i mitjanes empreses, precisament el col·lectiu que defensa i vol representar Anem x Feina”.

En el comunicat també s’apunta que “estem davant un nou greuge del govern espanyol respecte l’economia catalana que històricament ha patit la imposició de peatges“. “Fets com aquests difícilment es produirien si Catalunya fos un estat i demostren que la independència afavoriria polítiques encaminades a la particularitat catalana pel que fa al sistema econòmic”, sentencien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa