Anem x Feina alerta que “la inoperància de Moncloa portarà a la desobediència” laboral

Anem x Feina ha criticat aquest dimecres “la inoperància del govern espanyol en aquesta crisi del coronavirus“. En un comunicat, lamenta que la Moncloa “ignora les peticions de la Generalitat de confinar Catalunya per protegir la població de la propagació de la malaltia i alhora no és capaç de posar sobre la taula mesures econòmiques que facilitin a les petites i mitjanes empreses i als autònoms fer front a una situació excepcional. En aquest sentit, alerta que “estem a només cinc dies perquè s’hagin de fer efectius els pagaments de les quotes dels autònoms i si el govern espanyol no es repensa si permet una moratòria, l’única sortida possible serà la desobediència econòmica”.

L’altra sortida, considera la patronal, seria una de “voluntària per mostrar la disconformitat amb la manca d’actuació de l’Estat per afrontar aquesta crisi o obligada per manca de recursos”. Des d’Anem x Feina es fa de nou una crida a la “responsabilitat col·lectiva“.

“L’inoperància del govern de Pedro Sánchez posa en risc l’economia de Catalunya si es té en compte que les petites i mitjanes empreses són les més nombroses, al voltant de 520.000 i suposen el 58,9% del valor afegit brut de l’estructura econòmica catalana; i a això cal afegir-li el mig milió d’autònoms que pràcticament han paralitzat la seva activitat”, afegeix en el comunicat.

D’altra banda, des de la patronal es demana que les grans empreses siguin “solidàries” i facin “els sacrificis necessaris ja que són elles les que que estaran en millors condicions per remuntar aquesta crisi”.

 

Nou comentari