L’ANC suspèn els primers 100 dies del Govern d’Aragonès

"No es veu cap tendència en la línia de respectar la voluntat dels electors, que van votar independència", assenyala l'entitat

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha suspès els primers 100 dies del Govern encapçalat per Pere Aragonès. L’entitat ha presentat aquest dijous l’informe que avalua els primers passos de l’executiu català, tot i que es preveu que es faci de manera trimestral. El document s’ha realitzat comparant el Pla de Govern i les accions realitzades amb el decàleg de l’ANC per arribar a la independència. El document té 10 punts, i l’ANC té fins a cinc maneres d’avaluar la feina feta: no previst, parcialment previst, previst, execució parcial i executat. Dels 10 punts, n’hi ha 4 en la categoria de ‘no previst, 5 en la categoria de ‘parcialment previst’, i una en ‘execució parcial’.

En el primer punt de l’informe, l’Assemblea conclou que “no es veu cap tendència en la línia de respectar la voluntat dels electors, que van votar independència” i assegura que “no hi ha res que indiqui” que la independència és l’objectiu prioritari del Govern. “Tot el que es veu són accions en clau autonomista, o accions condemnades al fracàs com la ‘taula de diàleg’, tot encarrilat a un ‘pacte d’estabilitat’”, afirmen.

Roda de premsa de l’ANC per presentar l’avaluació dels primers 100 dies del Govern d’Aragonès | Cedida
Roda de premsa de l’ANC per presentar l’avaluació dels primers 100 dies del Govern d’Aragonès | Cedida

L’entitat aplaudeix que Pere Aragonès no assistís a la conferència de presidents autonòmics, però lamenta que “en general no hi ha una tendència en actuar de forma sobirana i sense cooperar amb l’estat espanyol“. En la mateixa línia, l’Assemblea apunta que la Generalitat “no té sobirania fiscal ni financera”, i assegura que “les accions que s’han iniciat o que hi ha previstes per aquesta legislatura no sembla que tinguin la capacitat de revertir aquesta situació de dependència total amb l’estat espanyol, tot i que si més no estan desenvolupant al màxim les competències de les quals disposa la Generalitat en el marc autonòmic”. Aquest darrer punt mereix, segons l’ANC, que el Govern no s’endugui la nota més baixa possible.

Pel que fa a la defensa de la llengua catalana, l’Assembla sí que considera que el Govern “sembla que ha començat a avançar en alguns aspectes“, com per exemple teixir complicitat amb la resta dels territoris de parla catalana. Segons l’entitat, “la qüestió lingüística és un element important que caldria abordar amb accions decidides”, aspecte en el qual considera que l’executiu hauria de fer encara millor la seva feina.

Comentaris

  Gonzalo 14/10/2021 2:07 pm
  Un chiste para alegrar el día: en que se parece un separatista catalán a un un pequinés? Pues en que a los dos, de pequeños, les contaban cuentos chinos.
  Abstencionista. 14/10/2021 2:18 pm
  Com voleu que tendeixin cap a l'independentisme?. Aixó els pòrtaria a la presó o a l'exili. I tenen un càrrec ben remunerat i una jubilació daurada. Perquè s'han d'embolicar?. Les promeses electoral se les endú el ven l'endemà de les eleccions, ja és sabut.
  La pitjor ANC 14/10/2021 3:35 pm
  I la major part dels catalans, independentistes inclosos, consideren que la gestió de l'ANC és nefasta. Qui són aquests galifardeus per avaluar un govern.
  Jo també suspenc Els 4 anys de Paluzie a l'ANC 14/10/2021 5:00 pm
  Va enfonsar tot l'ho assolit per la Carmeta i en Sànchez, cada cop té menys protagonisme i eficacia l'ANC.
  bs 14/10/2021 5:16 pm
  erñ botiflers
   Tens cap argument? 14/10/2021 6:57 pm
   O només desitjos?
   per botifler ja tenim a Fuigpelmón... 14/10/2021 7:13 pm
   va trigar setmanes a donar el resultat de l'1-O, segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat...
  MHP 14/10/2021 6:42 pm
  😂😂😂😂L'ANC suspen al govern. Que catxondus.
  Groc 15/10/2021 12:11 pm
  L'ANC suspen al Governt Si van fecilitar el vot per a JxC , ara volen quedar bè

Nou comentari