El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC retreu al govern espanyol la resposta “tardana” i haver fet un “155 encobert”
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha denunciat aquest dimecres la resposta “tardana” i “insuficient” del govern espanyol amb la gestió de la pandèmia del coronavirus. En un comunicat, han explicat que l’executiu ha aprofitat per dur a terme un “155 encobert prenent el control” dels Mossos i la sanitat catalana i ha prioritzat polítiques “contràries a l’autonomia política”. L’ANC ha criticat que el president espanyol no hagi confinat Madrid i Catalunya, hagi permès els desplaçaments entre ciutats i hagi trigat en tancar les fronteres. L’entitat veu bé les mesures econòmiques anunciades però creu que són “insuficients”. Ha lamentat l'”exhibició de militarisme” en rodes de premsa i el desplegament de l’exèrcit en diverses ciutats.

“Sembla més orientat a donar una aparença de comandament de la situació, i de demostració de poder, que no a ajudar a resoldre l’emergència sanitària”, ha apuntat l’ANC en el comunicat. L’organització presidida per Elisenda Paluzie ha lamentat que l’Estat hagi passat “de puntetes” aprofitant la crisi sanitària de l'”escàndol de corrupció de la monarquia espanyola”. “Evidencia la impunitat d’una institució hereva del franquisme. Una corrupció que ha de ser investigada als tribunals”, ha destacat l’ANC.

Finalment, l’ANC s’ha compromès en contribuir en el compliment de les mesures preventives pel coronavirus promocionant la campanya ‘#JoEmquedoAcasa’.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa