El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC s’obre a participar a la taula prèvia a la Moncloa si es parla de referèndum
  • CA

El Secretariat Nacional de l’Assembla Nacional Catalana (ANC) ha decidit aquest cap de setmana participar a la taula catalana proposada pel president de la Generalitat, Quim Torra, com a prèvia a la taula de diàleg amb la Moncloa només si es compleixen tres condicions, tal i com ha pogut saber El Món: que només hi seguin independentistes, que s’acabi la repressió de l’Estat i posar un referèndum d’autodeterminació sobre la taula.

En un ple ordinari que s’ha celebrat a Calaf, el Secretariat ha decidit fixar com a condició que no hi hagi cap membre dels comuns en aquesta taula prèvia, ja que ja estaran representats en la taula del govern espanyol en ser un executiu de coalició, i que només hi seguin “partits, entitats i actors socials independentistes”.

“O es negocien els termes de la independència en base a una majoria parlamentària independentista al Parlament o un referèndum binari sobre la independència acordat amb l’Estat i vinculant“. Aquesta és l’altra condició que posa l’entitat per tal de sumar-se en aquesta taula.

“l’Assemblea ha de treballar” a favor d’un diàleg entre la Generalitat i la Moncloa si hi ha “una escletxa”, després que el Govern format per Junts per Catalunya i Esquerra Republicana decidís seure a parlar amb el govern de Pedro Sánchez. “Els costos d’una independència pactada són molt menors”, asseguren en un comunicat. No obstant, l’ANC avisa que serà “garant” d’evitar que la taula de negociació amb PSOE i Podemos porti a “una segona transició tancada per dalt que blindi l’autonomisme amb una reforma estatutària”

L’ANC insisteix al final del comunicat que “l’entitat també considera que les probabilitats de reeixir d’aquesta taula són molt poques i valora que és una responsabilitat ser-hi per fer-ne seguiment i control“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa