ANC: “La Constitució és un problema per a tot el poble català, no només per a l’independentisme”

Emplaça els partits a recuperar les lleis tombades pel Tribunal Constitucional i a "defensar-les des del carrer i les institucions"

L’ANC ha aprofitat el dia de la Constitució espanyola per fer una crida a lluitar els drets dels catalans al carrer, amb un advertiment clar:Seria un error, però, pensar que la Constitución només representa un problema per als independentistes. És un problema per a tot el poble català. Quan s’ha de suportar i finançar una Casa Real dedicada a la corrupció i a l’aplaudiment de la repressió, amb plena impunitat, el problema és de tots i totes”, explica l’entitat en un comunicat. 

L’entitat independentista argumenta aquesta reflexió explicant que “quan lleis avançades d’habitatge, de pobresa energètica o canvi climàtic són tombades pel tribunal que vigila el compliment d’aquest text que “nos dimos entre todos”, el problema és de totes i tots. Quan se’ns nega el dret de decidir el futur polític del país i només se’ns ofereixen judicis, empresonaments i exili en nom de l’aplicació de la Constitució, el problema és de tots i totes”.
 
“Cal tenir clar que la imposició de l’Estat al nostre país no és una història de seducció. Que hi ha tot un engranatge de poder destinat a la dominació amb la Constitució al capdamunt de tot. Una dominació perjudicial per al conjunt de catalans i catalanes en forma de vulneració de drets socials, civils i polítics”, diu el comunicat. I afegeix que és per això que “cal que l’independentisme i el conjunt del poble català ens reforcem per salvaguardar i eixamplar els drets que ens han de permetre viure en un país lliure i amb justícia social”. 

 
En aquest sentit, fa una crida a que l’Assemblea i el conjunt de l’independentisme civil “ens comprometem a fer més fortes les eines de país que ens han de permetre avançar. És la nostra responsabilitat. Agafant aquest compromís i amb voluntat de construir, demanem també a les forces polítiques independentistes que facin valer els drets socials, civils i polítics del poble català, que recuperin les lleis tombades pel Tribunal Constitucional i ens emplacem a defensar-les des del carrer i les institucionsç”, conclou. 
 
És per aquesta constatació que l’Assemblea proposa als partits polítics, a les institucions que ells governin, i a tota la ciutadania catalana, “les accions que poden portar-nos a l’assoliment d’una República catalana que beneficiarà tothom”. 

Nou comentari