Amnistia Internacional remarca en el seu informe anual la suspensió del 9-N. L’apartat dedicat a Espanya inclou la consulta, i que un 80% dels votants van donar suport a la independència. 

L’entitat cita el cas català a la pàgina 167 on detalla que el 9 de novembre, el govern català va celebrar una consulta no oficial sobre el futur polític de Catalunya, “desafiant una disposició del Tribunal Constitucional que n’ordenava la suspensió”. “Dels participants a la consulta, el 80 per cent van expressar el seu suport a la independència”, precisa.

Aministia Internacional, que defensa els drets humans al marge de qualsevol govern o ideologia política i és present en més de 150 països, troba pertinent ressenyar el procés català i els impediments de l’Estat en un informe anual on denuncia les faltes i/o violacions dels drets humans que s’han produït en cada país al llarg del 2014.

A banda, renya el govern espanyol per la repressió policial en manifestacions i l’enduriment del lleis per, sobre el paper, garantir la seguretat ciutadana, una censura a l’acció del ministeri de l’Interior que dirigeix el ministre Jorge Fernández Díaz.

Nou comentari

Comparteix