Amnistia Internacional reclama equips de protecció pel personal sanitari

Amnistia Internacional demana amb urgència equips de protecció com màscares i guants pel personal sanitari i tots els professionals que treballen als hospitals i centres mèdics. A través d’un comunicat, l’organització recorda que per garantir el dret a la salut de totes les persones a l’Estat és necessari protegir als que estan a la primera línia per fer front al covid-19. Segons el director d’Amnistia Internacional España, Esteban Beltrán, “és fonamental que les mesures proposades per les autoritats espanyoles, com dotar el sistema de salut amb més de 50.000 professionals sanitaris, s’apliquin de manera immediata i amb les mesures de protecció necessàries per a ells”.

Amnistia Internacional ha recordat que els estàndards internacionals sobre dret a la salut obliguen els estats a “formular, aplicar i revisar periòdicament una política nacional coherent destinada a reduir al mínim els riscos d’accidents laborals i malalties professionals, així com formular una política nacional coherent en matèria de seguretat en el treball i els serveis de salut”. Per aquesta raó destaca que és “necessari proporcionar equips de protecció personal adient i de qualitat, informació, capacitació i suport psicològic per facilitar la feina de les infermeres, metges i personal implicat en la resposta“.

L’organització ha subratllat que a Espanya hi ha 455 professionals de la salut infectats pel coronavirus i que aquest dijous ha mort el primer sanitari a causa del covid-19.

Nou comentari