Álvarez (UGT): "Dir que el procés no ha tingut conseqüències econòmiques no és dir la veritat"

Insisteix que mantenir els líders independentistes a la presó és injust i dificulta el diàleg
El secretari General de la UGT, José María Álvarez
El secretari General de la UGT, José María Álvarez | ACN

El secretari general d'UGT, José María Álvarez, ha assegurat que el procés independentista a Catalunya té conseqüències negatives sobre l'economia, encara que ha considerat que el trasllat de seus socials no ha afectat l'economia real i l'ocupació. "Dir que aquest procés no ha tingut conseqüències econòmiques crec que no és dir la veritat", ha afirmat en una entrevista. "És un tema que no podem obviar, perquè si mantens durant molt temps una situació com la que hem tingut, com la que tenim, amb tota seguretat tindrà repercussions econòmiques i sobre el propi desenvolupament de l'ocupació", ha sostingut el dirigent sindical. "Jo crec que no s'ha d'exagerar, però també cal dir la veritat", ha afegit, i ha alertat que els efectes negatius no només es produeixen a Catalunya, sinó al conjunt de l'estat espanyol.

 

Sobre l'acostament entre el govern espanyol i la Generalitat després de la trobada entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra i la Comissió Bilateral, Álvarez ha considerat que "el gest és extraordinàriament positiu" i un pas endavant en si mateix. No obstant això, ha advertit que fa falta temps i, al seu judici, va més enllà de les voluntats dels dos governs, sinó que és una "qüestió d'Estat" que hauria de comptar amb una base més àmplia de partits disposats a buscar una solució. A més, s'ha mostrat crític davant la presó preventiva dels líders independentistes: "Hi ha altres coses que s'han de produir, que no es troben en l'àmbit dels governs, però em sembla que mantenir a la presó els exconsellers de la Generalitat, no només no té cap sentit des del punt de vista humanitari, sinó que des del punt de vista jurídic i polític crec que no ajuda aquest procés que s'ha de començar". "Seria bo que es poguessin arbitrar mecanismes que permetin una cosa molt senzilla: no que no hagin de respondre davant de la justícia, sinó poder preparar el judici des de casa seva, amb les seves famílies, perquè això llevaria pressió a la situació que es viu a Catalunya", ha afegit.

 

No obstant això, ha retret les declaracions del Govern que posaven en dubte la separació de poders: "El Govern de la Generalitat no pot continuar qüestionant la independència del poder judicial espanyol. No ajuda a la gent que està a la presó el fet que pugui tenir una solució ràpida". Sobre el posicionament d'UGT en el procés sobiranista, Álvarez ha assegurat que està "molt orgullós" de la direcció del sindicat a Catalunya, i ha afirmat que el paper que han volgut jugar ha estat el d'estendre ponts en un moment en el qual regnaven els extrems. Ha assegurat que al conjunt d'Espanya s'han donat de baixa del sindicat uns 300 afiliats per raons polítiques: "A Catalunya ha marxat més gent per no respondre les seves necessitats independentistes que pel contrari, però a la resta d'Espanya han marxat perquè no estaven d'acord amb el fet que el sindicat pogués tenir un paper de fer feina per trobar una solució". "Nosaltres volíem dir a l'independentisme que els volíem acompanyar per tornar a la normalitat. Sobretot perquè volíem que a Catalunya tinguéssim un govern estatutari, com el que tenim, que no renunciés a res però que ho fes des del ple respecte a les lleis", ha argumentat en relació amb la seva participació en diverses manifestacions.Comentaris
pac
Ves a cagar a la via, venut.
Concluyente.
Lo único que se quedará serán los cerdos de Osona y lógicamente los "purins" se quedan.
MARXEM JA
Aquí tenim els sindicats que viuen de les subvencions de l'estat treballant per l'amo i no pels treballadors. El Sr. Álvarez també hauria d'explicar les conseqüències nefastes que ha tingut -i té- per Catalunya pertànyer a Espanya i no d'ara sino de fa molt i molt temps.I també explicar quin cost d'oportunitat ha tingut aquesta manca de recursos per Catalunya. Però clar, això no ho farà.
jocat
aquest alvarez és un vividor, xerra molt i treballa poc, ara de cobrar si que s'ho treballa
Álvarez, ets còmplice d'aquesta barbaritat
Ningú no hauria d'estar a la presó ni afrontar cap judici, car la justicia de 4 països democràtiques no considera que hagin comès cap delicte, per tant,aquí s'els està acusant per interessos polítics, evidenciant la falta de separació de poders. Les empreses van marxar per les pressions fetes des del governs, amb un decret de dubtosa base jurídica. UGT i CCOO fent part de la feina bruta al poder del PPC'S. Espero que la història us passi per sobre i que a Catalunya estigueu acabats. Corruptes!
Andreuenc_Dani
Ves a cagar!! Mira per on, el procés afecta l' economia, pero una llei de l' estat enemic per agilitzar laarxa d' empreses no. Falsos, que sou tots uns falsos.
UGT = sindicat vertical franquista nacional d Espanya dins d Espanya si que hi ha greus consecuencies
el que contesta al concluyente
Si, y tú entre ellos
el verdugo del Cid
Les conseqüències d'un procès d'autodeterminació per la ecconomia: Croàcia i Eslovenia a la UE. L'espaÑistán de torn (Sèrbia), fent cua de genollons per entrar a la UE. Perquè no vas a fer de sindicalista a Sèrbia, tros de quòniam! T'hi trobaràs com a casa, entre criminals de guerra i feixistes!
Personatges mediocres com tu
Són els responsables que el sindicalisme espanyol depengui de subvencions i gairebé no tingui afiliats. Venuts al poder, còmplices del feixisme, enganya-babaus.La república catalana serà un fet, encara que potser trigarà més del que voldríem i corruptes com tu no trobareu feina ni per collir patates, ja que no sabeu ni el que és treballar, ni el que és defensar una societat oprimida.
andreu
El procés ha tingut i està tenint consequències econòmiques positives. Ara els inverssors estrangers saben que és millor invertir a Catalunya que a l'espanya corrupte i terrorista..
L'as conscienciada econòmicas l'as tindrà Espanya quan marxem
JLM
I si ens quedem a Espanya no afecta? Qui et pagaria la nòmina de gandul si toquem els dos?
Menys lliçons!!!!
Dir que la submissió a Espanya, ja fa més de 300 anys, no té conseqüències econòmiques és no dir la veritat.
Pere Grau
Sr. Alvarez: si diu que el procés té conseqüències econòmiques, digui quines! Totes les informacions diuen que l'economia catalana no para de créixer una mica més que l'espanyola, i les inversions estrangeres han augmentat. Si té altres dades, digui-les, però no faci derrotisme pur. I la separació de poders l'han fet miques Llarena, Lamela i la llei donant al TC poders executius. Emparar-se amb la "independència de la juustícia" és voler negar la realitat imperant avui a Espanya.
XX
Au jubilat, ja l'has cagat prou
jordi
El van enviar a Madrid i ara deu anar a l'Opera, dinars amb la patronal, sou doblat, i mira cap una altra banda quan parlen de Catalunya a Madrid. L'espoli anual a catalunya en infraestructures i inversions no fetes i l disminució dels comptes d'estalvis dels avis i pares per paliar la disminució de la riquessa dels catalans per manca d'inversions i augment dels impostos... d'això qui en parla.
Por la poltrona vendería y su madre.
Un altre CHAQUETERO igual como el Ros.
Aquests molt de bla...bla...bla...pero després s'endolen amb neoliberals de Duran com ha fet el supermegaprogre Herrera de Iceve.
pere de manlleu
Conclusión: En Catalunya estamos habituados y cansados de tener que convivir con cerdos y aguantar sus mierdas; por eso nos haría ilusión que se fueran.
Jim
Tot té conseqüències, també els governs del PP i PSOE o la política de braços caiguts dels sindicats.
Secundí
Álvarez no ha treballat mai de res. És un conservador que sempre mira pels seus pròpia interessos. Fa veure que treballa per millorar la situació dels treballadors però simplement se n'aprofita. És un espavilat i viurà bé mentre hi hagi tanoques que se'l creguin. Representa la mort d'un sindicalisme que viu del crèdit que van acumular els que lluitaren en èpoques passades per la dignitat dels treballadors. Crèdit que ha dilapidat. Quin fàstic d'aprofitat.
Metge
I nos hemos petado la sanidad catalana quines consequencies te? Quants morts es podrien haver evitat sense estrangular economicament la sanitat catalana? Estem parlant de una guerra bruta del estat espanyol que afecta als treballadors catalans i totes les seves families, llistes de espera interminables. I aixo no afecta a la classe treballadora? Independencia Ja.
Suposant que fos veritat, cosa que els numeros desmenteixen
El que diu es com si els grans empresaris diguessin" no feu vaga per reivindicar els vostres drets, perque l'economia se'n ressentira" Els seus raonaments delaten la mena de sindicalista que es: un que es posa del costat de l'opressor, el violent, el poderos. Els liders sindicalistes haurien de ser-ho nomes per periodes curts i haver de tornar a la feina, com la resta de mortals, o es converteixen en protectors del sistema. Mireu en Coscu, Rabell..protegint la constitucio a costa dels drets del
Jm
Posat a treballar gandul!

envia el comentari