El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un ex alt càrrec de l’OMS demana declarar l’estat d’alarma a Catalunya
  • CA

L’exdirector d’Acció Sanitària en Situacions de Crisi de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) Daniel López Acuña s’ha mostrat aquest dissabte partidari de declarar l’estat d’alarma a Catalunya, atenent la negativa evolució de la pandèmia de la covid-19. En conversa amb ‘El Món’, López Acuña ha manifestat que l’escenari de les “recomanacions” fetes pel Govern ja no és l’adequat per frenar els contagis, especialment amb els brots a Lleida i Barcelona. “La recomanació no és suficient”, ha advertit l’expert en declaracions a aquest diari.

López Acuña creu que la via a prendre ara mateix amb certa possibilitat d’èxit és la que pemeti al govern espanyol fer una declaració d’estat d’alarma parcial i que delegui l’autoritat en el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. Aquest mecanisme és plenament possible, tal i com està establert en diversos articles de la constitució espanyola.

La transferència d’aquesta competència permetria adoptar mesures més restrictives quant a mobilitat, donat que no s’ha aconseguit controlar l’epidèmia.

El nou paquet de mesures que ha aprovat el Govern deixa en el terreny de la recomanació el fet de no desplaçar-se a segones residències, per exemple. El mateix conseller de l’Interior, Miquel Buch, va admetre ahir que la policia autonòmica no té la capacitat per obligar a girar cua ningú que intenti sortir de les àrees amb major incidència del virus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa