Alsina: “Tots recordem Alemanya i estem convençuts que Itàlia farà el mateix”

Considera que la detenció del president Puigdemont aquesta nit a l'Alguer és "irregular" perquè "té immunitat com a eurodiputat i les euroordres del Tribunal Suprem estan suspeses

La consellera d’Exteriors, Maria Victòria Alsina, s’ha mostrat convençuda que Itàlia alliberarà aquest mateix divendres al president Carles Puigdemont després de declarar davant la justícia. Així ho ha assegurat aquest dijous a la nit a una entrevista a TV3 on ha dit que “tots recordem Alemanya i estem convençuts que Itàlia farà el mateix”. La detenció de Carles Puigdemont s’ha produït aquesta nit a l’Alguer i el seu equip d’advocats ja treballa en la seva defensa.

Alsina fa referència a la primera detenció europea que va patir el president a l’exili el 25 de març de 2018. En aquella ocasió, la policia alemanya el va arrestar amb un desplegament dels serveis d’intel·ligència policials espanyols i alemanys a la ciutat de Kiel, quan precisament tornava cap a Brussel·les després d’un cicle de conferències que l’havien portat a Helsinki. Després de la detenció, Puigdemont va ser traslladat a la presó de Neumüster per part de les forces especials de la policia. Va ser alliberat el sis d’abril quan el tribunal de Schleswig-Holstein va negar el lliurament a Espanya pel delicte de rebel·lió. De fet, el tribunal només admetia un hipotètic delicte de corrupció. El mes de juliol, la justícia alemanya va dictaminar de forma definitiva que no veia rebel·lió i va negar el lliurament a Espanya.

Alsina ha parlat en nom del Govern i ha dit que la detenció del president Puigdemont aquesta nit a l’Alguer és “irregular” perquè “té immunitat com a eurodiputat” i “les euroordres del Tribunal Suprem estan en suspensió”. La titular de la cartera d’Exteriors ha dit des de Roma, on es troba de viatge oficial, que tan bon punt s’ha conegut la detenció, el seu equip s’ha posat a treballar. La consellera es traslladarà demà a l’Alguer per seguir de prop els esdeveniments. Exteriors, ha dit, estudia el tema amb els advocats perquè “la irregularitat acabi amb la màxima celeritat”.

Comentaris

  avia 24/09/2021 7:02 am
  No pateixis aixo s'arregla a la taula de dialeg, oi?
  Veterà antifranquista. 24/09/2021 7:46 am
  Jo de vós no n'estaria tan segura, benvolguda senyora.
  Perot 24/09/2021 9:15 am
  Dels italians no me'n fio gens, són uns mafiosos en tot el que toquen i fan, siguin de dretes o d'esquerres.
  omega 24/09/2021 11:40 am
  Puigdemont aconseguirà Catalunya independent...

Nou comentari