Alsina diu als cònsols que el Govern reclama explicacions sobre el 17-A

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha explicat aquest dijous al cos consular a Barcelona que el Govern reclama que s’aclareixin els fets dels atemptats del 17-A arran de les declaracions de l’excomissari Villarejo. La consellera ha tractat aquest tema durant la part final d’una trobada amb els cònsols en què també ha participat el conseller d’Economia, Jaume Giró, i que ha servit per presentar els pressupostos. “No es pot polititzar amb el dolor del terrorisme”, ha dit Alsina, que ha remarcat que l’Executiu vol “anar fins al final de la qüestió per saber la veritat” i que “s’assumeixin responsabilitats”. “Us mantindrem informats de qualsevol novetat i ens posem a la vostra disposició”, ha dit la responsable d’Acció Exterior als representants de part del cos consular.

Presentació dels pressupostos

El conseller d’Economia i Hisenda i la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert han presentat al cos consular els pressupostos del 2022, que han descrit com una eina per “afavorir la reactivació” i “posar a l’abast recursos i facilitats per minimitzar incerteses”. Segons ha dit Giró en un comunicat, els comptes, que van entrar en vigor l’1 de gener, estan pensats per fer front a la pandèmia i “reactivar Catalunya tant a nivell social com econòmic” en un context marcat per la inflació o l’escassetat de components electrònics.

Durant la conversa, Giró ha lamentat que els fons Next Generation es gestionin amb centralisme des de Madrid. “Venen assignats des del govern espanyol, amb poc temps per implementar-los i sense tenir en compte les singularitats de Catalunya i els sectors productius propis”, ha dit el conseller responsable de les finances catalanes. Giró ha reclamat davant dels cònsols la “cogestió” dels fons. “Estem convençuts que en trauríem més profit”, ha dit. En tot cas, ha afirmat que el Govern està compromès “a governar de manera eficaç i eficient per tal que aquests elements que limiten la gestió no en condicionin l’execució”.

Per la seva banda, Alsina també ha assegurat que el 2022 serà un any decisiu per a Catalunya. “Els reptes que ens esperen són immensos, i per encarar-los volem comptar amb la seva complicitat i amb la de la ciutadania catalana”, ha dit als cònsols.

Comentaris

    Si Gener 13, 2022 | 21:15
    I els consols diran: sou una puta colònia. Que esperaves? L'amo pot fotre el que vulgui amb vosaltres.

Nou comentari