El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alsina considera “inacceptable” que el català no sigui oficial a Europa
  • CA

Catalunya “participarà activament” als actes de la Conferència sobre el futur d’Europa on, de fet, posarà sobre la taula el “reconeixement de l’oficialitat del català”. Així ho ha anunciat la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, al ple del Parlament d’aquest dimarts. “És inacceptable que la tretzena llengua més parlada no sigui oficial“, ha dit la consellera. Així mateix, ha subratllat que Europa “ha d’acceptar” que “te nacions com la catalana que aspiren a esdevenir Estat”. “No demanem que les institucions europees simpatitzin amb la independència catalana, només que emparin el dret a l’autodeterminació”, ha afegit.

En el marc de la trobada, ha explicat que el departament que encapçala habilitarà un espai al portal de participació ciutadana i organitzarà taules rodones pel territori amb alguns dels temes que es tractaran a la jornada. Alsina també ha anunciat que es farà un acte amb “tots els representants” que ha tingut Catalunya a les institucions europees.

La Conferència sobre el Futur d’Europa és un procés de participació ciutadana a escala europea impulsat pel Parlament Europeu, la Comissió Europea i el Consell Europeu, i el Govern hi participarà “activament”.

A banda, divendres passat la consellera va avisar a representants de l’Alt Comissionat de l’ONU pels drets humans que encara que s’hagi constituït una taula de diàleg, a Catalunya “la repressió no s’atura”. En declaracions des de Ginebra, on va mantenir diverses reunions a la seu de les Nacions Unides, la consellera d’Exterior va valorar “molt positivament” els contactes, que considera que van escoltar “amb molt interès” i “atenció” els seus plantejaments. La consellera va debatre sobre qüestions com la migració i els refugiats, però també la situació política a Catalunya. Alsina va insistir que “l’acció exterior de la Generalitat és totalment legítima”. “Ginebra és una ciutat clau”, va dir la consellera en acabar la trobada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a novembre 02, 2021 | 20:18
    Ricard novembre 02, 2021 | 20:18
    La consellera ha de saber que si "França" i "Espanya" minoritzen el català amb tota la mala bava perquè la UE hauria de fer una altra cosa si és un club d'estats? Una altra cosa seria que Andorra fos membre de la unió. Però ja se sap que Andorra és la veu dels seus amos veïns.
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 02, 2021 | 20:20
    Gonzalo novembre 02, 2021 | 20:20
    Y llorar y llorar...y llorar y llorar....
  3. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a novembre 03, 2021 | 08:55
    Veterà antifranquista. novembre 03, 2021 | 08:55
    Cert: tan innacceptable com real. Però és el què accepten els nostres flamant representants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa