Alonso-Cuevillas posa la necessitat que Palamós sigui port Schengen

El candidat de JxCat recorda "els enganys" que hi ha hagut tant de governs populars com socialistes per desbloquejar la declaració

 

 

 

El cap de llista de JxCat al Congrés per Girona, Jaume Alonso-Cuevillas, ha posat la necessitat que el port de Palamós (Baix Empordà) sigui frontera Schengen com a exemple de "per què cal fer República" davant "els enganys" de l'Estat. El candidat ha afirmat que desbloquejar la declaració, i fer que el port sigui punt d'entrada i sortida de turistes de fora la Unió Europea, permetria impulsar "la riquesa" no només del municipi sinó també de tota la demarcació. Alonso-Cuevillas, però, recorda que aquesta reivindicació ja fa setze anys que s'arrossega, i que estan "farts" dels "enganys i promeses incomplertes" dels successius governs estatals (tant populars com socialistes). "Per això, amb aquestes eleccions hem de fer efectiu el mandat de l'1-O", ha assegurat.

 

 

El cap de llista al Congrés de JxCat per Girona ha visitat aquest dilluns el port de Palamós. Des d'aquí, Jaume Alonso-Cuevillas ha reivindicat la necessitat que les instal·lacions puguin ser frontera Schengen. L'any passat, el port va rebre 46 escales de creuer, que van portar 46.000 turistes. I aquest 2019, la xifra s'incrementarà fins als 54.000. Alonso-Cuevillas ha afirmat que si Palamós fos frontera exterior Schengen el número de creueristes encara seria més gran. I no només això, sinó que la declaració també aportaria "riquesa" no només al municipi sinó arreu del territori (perquè, de retruc, també se'n veurien beneficiades les connexions des de l'aeroport de Girona).

 

 

El cap de llista de JxCat ha recordat que la petició al Congrés perquè el port de Palamós sigui frontera Schengen s'arrossega des del 2003. I que des d'aleshores fins ara, només hi ha hagut "falses promeses" i incompliments per part de l'Estat. Tant en època socialista com durant el temps en què els populars van estar al capdavant de la Moncloa. I per exemplificar-ho, Jaume Alonso-Cuevillas ha recordat que al 2005 –quan era president Zapatero- el Congrés va aprovar per unanimitat una proposició no de llei perquè Palamós fos frontera Schengen. O que al 2015, l'aleshores ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va prometre des de Palamós mateix que la declaració seria un fet

 

 

"Per tant, amb aquests eleccions hem de fer efectiu el mandat de l'1-O", ha insistit el cap de llista al Congrés. "Perquè és evident que mentre seguim integrats a l'estat espanyol ens ho bloquejaran tot; tant la llengua, la cultura o els mitjans de comunicació catalans com tot allò que és necessari per impulsar l'economia, com és el cas del port de Palamós", ha conclòs Jaume Alonso-Cuevillas.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?