Allau de denúncies a l'Inspecció per adoctrinament a l’escola catalana

Una impugnació de l’elecció de delegat de classe per “assemblar-se a un referèndum”, entre les més curioses
Una escola catalana
Una escola catalana | ACN

 

Fa anys que l’escola catalana i el seu model d’immersió lingüística és objecte de discòrdia política per part de Ciutadans i PP. De fet, els taronges van fer de la seva lluita contra la immersió un dels seus objectius polítics. La bel·ligerància contra el sistema d’ensenyament català per part de les forces unionistes s’ha incrementat en els darrers mesos, sobretot després de l’1 d’octubre arribant a límits inversemblants

 

Els serveis jurídics i els d’inspecció del departament d’Ensenyament rebut denúncies per adoctrinament que, fins i tot, freguen el ridícul. Possiblement el cas més cridaner és el d’un centre de Terrassa, -el nom del qual no s’ha volgut que trascendís- als que uns pares van denunciar per “simular un referèndum a classe”. L’expedient es va tancar perquè el fet denunciat era l’elecció del delegat i el sots-delegat de classe com es fa cada principi de curs. "Triar el delegat de classe és un referèndum i un acte polític", consideraven els pares a la denúncia.


 

 

L’anecdotari no acaba aquí, ni de bon tros. Un altre centre, en aquest cas de Berga, va ser denunciat a la Inspecció d’Ensenyament per ensenyar als alumnes a construir fanalets per la Cavalcada de Reis amb l’estelada. L’expedient de la denúncia incloïa fotografies d’un estant en una fira de Nadal on s’hi veia el logotipus de l’AMPA de l’escola mentre els nens feien les manualitats. Però la realitat n’era un altra i ben diferent. 

La denúncia tot i ser cursada fa un mes es basava en una fotografia de 2013 que res tenia a veure ni amb l’escola ni amb l’AMPA. Sinó que els nens de la fotografies estaven en un estand de l’ANC, no eren ni alumnes de l’escola denunciada i el cartell de l’AMPA corresponia a un altre estand situat prop dels nens però que entrava dins la prespectiva de la fotografia. 


 

 

Una altra de les denúncies recollides mostra el broc gros amb que es presenten. Uns pares van instar a la Inspecció a revisar els continguts de l’escola de Sabadell perquè “segons els horaris lectius no s’impartia castellà”.La Inspecció va haver d’explicar als pares que als horaris de classe no hi havia ni castellà ni cap altra assignatura concreta perquè l’escola traballava “per projectes”. És a dir, un sistema d’ensenyament reglat que no segueix un pauta d’horari ni de continguts estrictes i que els pares avalen amb la matriculació després d’assistir a presentacions o jornades portes obertes per constatar sobre el model educatiu del centre.

 

 

Una de les denúncies habituals per adoctrinament les cursen pares perquè suposadament a “classe de català no deixen respondre en castellà quan es pregunta a l’alumne”.  "Denuncien que si els pregunten a català només els permeten respondre en català, perquè precisament són a classe de català", apunten les mateixes fonts. També s’afegeixen al rànquing de denúncies més interposades les queixes per banderes als edificis o rètols amb missatges polítics genèrics com “democràcia” o “Escola de tots”. 


 

Però a més d’aquestes denúncies a la inspecció s’hi afegeixen casos més greus que han arribat a la seva judicialització malgrat la felblesa de les acusacions. En aquest grup s’hi compten els vuit docents de tres escoles de La Seu d’Urgell (Alt Urgell) que el jutjat d'instrucció número 1 del municipi manté com a investigats per un suposat delicte d'incitació a l'odi pel tractament que van fer a classe dels fets de l'1-O o els  professorat de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) pels seus suposats comentaris despectius a classe sobre les càrregues policials del passat 1 d'octubre.
Comentaris
Espanya la dictadura vergonya d,Europa
LUIS
En resumidas cuentas, el regimen catolico-fascista está peligrosamente rabioso por el resultado de las elecciones impuestas por ellos mismos, porque vuelven a constatar que Catalunya es una nacion firme y cohesionada , algo que ellos no tienen, porque su impuesta españa es un desastre que solo se sostiene gracias a la violencia y al porrazo y jamas entre ellos, por su incompatibilidad manifiesta, llegarán a una claridad de rumbo como Catalunya. Pobres diablos.
Elena
Actuem, i comencem a denunciar a la minoria que ens denuncia ?
Els del vCs espeterneguen
Especialistes en anar contra natura.
I a l'escola española?!
D'on surten homínids que solament saben cridar "A por ellos...!" i el súmmum de la intel.ligència fet himne "Yo soy apañó, apañó, apañó...!"
Esperpéntico
Yo acaba pronto con la tontería de estos padres ineptos. Les retiraba la custodia por no saber educar a sus hijos dentro de la tolerancia y el respeto y si no les gusta cómo se ejerce aquí la docencia que emigren al Polo Norte, pero que dejen de tocar los cojones
España miserable
No hi a res a fer.... Potser si els donem una cabra s'entretindran
anna
LA inspecció.
ESTEU DESQUICIATS¡¡
Espanyolistes fanatics : ESTEU DESQUICIAT¡¡ fins i tot presenteu denuncia per l'elecció del delegat de clase¡¡, això ja es feia quan anava jo a l'escola,en temps del F.F i perque a la clase de català s'ha de respondre en català, a les clases de castellà es respon en castellà oi? i a la d'angles en angles¡¡ "ESCOLA DE TOTS" es un misatge d'integraciò, NO de discriminaciò com voleu fer veure, i si no hi esteu d'ACORD,teniu 16 autonomies mes per triar,APA ADEU¡¡ QUEDAREM BEN TRANQUILS I EN PAU¡¡
Armaris oberts
Tota aquesta gentuça va sortit del armari a partir de 1 O quan van veura com els piolins apallisaben als catalans que defenian las urnas i els col-legis, en aquell moment es va obrir la veda contra tot lo catalá i amb el beneplacito del reiet...........i fins ara (de moment).
Racs
No hi ha cap dubte que la cacera de bruixes i bruixots s'ha iniciat amb tota seva virulència. L'espanyolisme de casa i el de fora no pararà fins que vegi destruit tot el patrimoni que s'ha anat construint des de la transició. I l'enemic no és l'independentisme, l'enemic és el catalanisme, l'enemic és fins i tot Catalunya, amb l'intent de segregar-ne una part. No se fins quan serem capaços de resistir, però pretenen que aquest cop si, el seu plà sigui el definitiu després de 300 anys.
ARTON
DE FET VOLEN ACABAR EN LA BONA CONVIVÈNCIA QUE HEM TINGUT ELS ÚLTIMS 40 ANYS. PERÒ ELS INDEPENDENTISTES NOMÉS VOLEM SER UN ESTAT QUE PUGUI LLIUREMENT TRIAR EL SEU DESTÍ. LA GENT QUE ES TROBEN BE A CATALUNYA, LLIUREMENT PODEN TRIAR. PERÒ AQUÍ LA CONVIVÈNCIA ES BONA. MOLT BONA, NO L HAURIEN DE MALMETRE, ELS QUE NO PENSEN IGUAL QUE LA MAJORIA DE CATALANS.
Doncs
Fer allau de denuncies per adoctrinament de unionisme a les escoles i que s'ensorri els jutjats de feina als escarabats dels jutges.
Ramon
Dues línies. O tres. Immediatament. Amb independència o sense. Segregació. Català en totes les línies i una altra llengua vehicular a escollir. Ells que escullin el seu puto castellà i així ja deixaran d'emprenyar. I nosaltres, els catalans, la llengua de Catalunya i l'anglès (amb el castellà de maria el temps estricte que continuem pertanyent a Espanya i que per tant ens hi obligui sa constitució; després, ja ni això).
fideli
Els enemics judicialitzen Catalunya...Tasca del nou Govern: judicialitzar España, començant per querella criminal contra el rei pels seus ferits...i anar seguint... No ho fan ells?...Doncs CANYA!
Bacoretta
El que es Oncle Tom, es Oncle Tom fins que mor.
TABARNIA imparable.
Rufián, en TABARNIA también habrá tontos, tú serás el máximo representante.
CaterinaCh
Però, les denúncies les fan pares de les escoles concretes? Les que comenteu més aviat sembla que sigui algú de fora del centre, per la ignorància que denoten (excepte dels delictes d'odi). I quins serveis jurídics hi ha al darrere? Ells sí que volen conflicte i que hi hagi odi entre catalans!!!
Paco
Tabarneros : sindrome de la taberna.Venga garrulos iros a empinar el codo, pandilla de catetos
Ja n'hi ha prou
Fa cinc anys vaig venir de Suïssa a Catalunya (al Bages en concret) i estic orgullós d'aquest país i la seva escola. He après el català (cal dir que en saber francès m'ha estat fàcil) i no entenc com no es pot tolerar aquests feixistes que denuncien. Cal portar als pares denunciants al jutjat per l'odi que traspuen.
denunciem-los també a ells
per odi i voler trencar la convivència. República Catalana JA!!!... i qui no li agradi, que foti el camp de casa nostra, i se'n vagin a la seva, que ancha es castilla...aquí no retenim ningú que no hi vulgui ser.hi de bon grat.
Cràcia
EL FEIXISME I LA IGNORÀNCIA VAN SEMPRE UNITS. ELS REGALEM A ESPANYA, SENSE RES A CANVI, NOMÉS NO TORNAR-LOS A VEURE PER CATALUNYA.
Fi de Fi
Poder que comencem a denunciar nosaltres i fort.
Maria
Fins quan hem d'aguantar tot això?? Estic més que farta de tanta imbecil·litat. Fàstic!! S'ha d'escolaritzar a tots aquets pares que no han passat de parvulari. A veure si els espavilem...
No els agrada viure en aquest pais
pero insisteixen en quedar s'hi.
Tabarnia si, Catalunya no.
En Tabarnia seremos llibres para elegir la llengua. Basta de adoctrinamiento.
Sóc un nen
Els tavernesos fan coses, coses molt serioses, com en Boadella.
Fart de fachas
La rabia de C´s que ya es creia gobernan Catalunya a mes de la mala llet del PP cuan ha vista que s´ha quedat com partit testimonial els fa vomitá tot el seu anticatalanisme y odi.
Benito
Doncs que els facin escoles sense català; ni anglès, pel conflicte de Gibraltar. I, si no volen comprar tants llibres, que a aquesta gent li sol fer mal gastar-se els diners en cultura, doncs també sense literatura. El dia de demà, els seus fills seran uns ases que estaran al servei dels nostres, que els donaran mil voltes.
Paco lo català
Típic perfil de persona que denuncia en contra de l'Escola Catalana. Colon espanyol afincat a Catalunya i inadaptat a aquesta, que considera que s'ha d'imposar, per la força si cal, la cultura castellana arreu. Tot signe de catalanitat és folklore minoritari, que s'ha de practicar a casa, en privat, sense molestar.
Dionís
Ens va quedant ja prou clar que a Espanya ,la transició no ha existit mai?
CROSTO DE PA
!!! ESPAÑA ES LA DEGENERACION GROTESCA DE LA CIVILIZACION !!! NO LO DIGO YO, LO DECIA DON RAMON DEL VALLE INCLAN ( O SEA UNO DE ELLOS ) EN LUCES DE BOHEMIA , !! Y NO ASE FALTA DESIR NADA MAS !!
Ignorant
La majoria d'aquesta gent que denuncien tantas malfetas que fan als col.legis el que real.ment volen es colonitzar.nos, mai denuncien perque van tindre que marxar de las sevas regions, si no els agrada el que fem aqui que s'entornin a las seva regions, si ells volen respecte nosaltres tambe. Jo quan vaig a un lloc que no es porten be em mi men vaig i no i torno. meva i no m'agrada ni estic be men vaig.
El simple fet de parlar catala, per a ells, es adoctrinament.
Son aquells que diuen "Catalunya, sin los catalanes" que ens han odiat sempre pero que no marxen perque "tienen tanto derecho como tu a vivir aqui" i somien amb el dia que liquidaran la cultura catalana i que aixo sera la platja de Castilla. Menyspreen qualsevol signe de cultura catalana. Mala gent...i els tenim a casa.
CROSTO DE PA
!! CASTILLA MISERABLE, AYER DOMINADORA, ENVUELTA EN TUS HARAPOS,DESPRECIA CUANTO IGNORA ,!! ANTONIO MACHADO EN CAMPOS DE CASTILLA , REPITO, NO LO DIGO YO, LO DECIA UNO DE ELLOS
Potser caldria modificar la normativa per introduir, davant aquest tipus de denuncies, l'arbitratge. Naturalment això generaria despeses a qui poses denuncies sense fonament. Així potser s'ho pensarien dues vegades abans de fer el ridícul.
Esther
Reflexionem. Els delictes d'adoctrinament i odi tamé els podem denunciar nosaltes. Jo ja fa temps que només contesto en Català. Perquè com diu la "constitución" - tenim la obligació de saber espanyol - PERÒ EL DRET D'UTILITZAR-LO O NO - fem així forta la nostra llengüa en la escola i a casa i donem exemple. Jo parlo 6 idiomes però em nego a parlar en espanyol. A Catalunya parlem CATALÀ. Hi han curssos gratuits per aprendre'l. Anima't i aprèn....
marta
Aquests pares,realment, fan mal als seus propis fills,com és possible que no se'n adonin?,l'odi,com l'amor,també és cec.
Silvestre
Es una broma, no?
Ramonet
El més trist de tot és que s'está utilitzant la llengua per aprofitarse de nosaltres; politicament, socialment i en tots els nivells, la llengua castellana no es mereix ser parlada per uns rucs com aquests que es fan dir hispanoparlants. Visca la republica catalana!!
David
Les mateixes escoles haurien de denunciar als seus propis denunciants per delicte d'odi i calumnies.
Tabarnes
Rústicos de tractoria acojonados por la toma de conciencia de los hispano parlantes. Fascistas xenofobos
Flopi
I quan prohibeixin el català i tanquin TV3 i Catalunya radio, ja serem tot rics i feliços i menjarem anissos?????. Ja ho tindran tot fet?????.
francersc de sants
despres del resultat de les votacions no han paid la derrot5a davan dels que estimem el nostre paï, i aran surtiran amb infinitat de coses contra Catalunya. hem de denunciar a a quests de C.s i cvombatrals perque aquesta gent son venenoses, i si poden acabaran amb el nostre païs. A lerta.
No fotem
Trobo especialment desafortunat el comentari que diu que aquests pares tenen "16 autonomies més per triar". Què ràpid hem oblidat l'extensió del nostre àmbit lingüístic, cultural, històric...bé, nacional. Què trist.
Feixistes xenòfobs
Un feixista xenòfob dient "rústicos de tractoria" i a la vegada "fascistas xenófobos". Es confirmen les dades sobre el baix nivell educatiu dels unionistes.
Pere
La Sra. Merkel, dins del seu gran poder de que disposa, té dues taques que la història li passarà comptes. L'una l'haver fet la vista grossa amb la Turquia de l'Erdogan, deixant que esclafi l'oposició amb una persecució cruel. L'altre és mirar cap a un altre costat en el tema català deixant que es persegueixi tot un poble i les seves institucions per un estat que es diu que és europeu. Adenauer mai huaria actuat així. Pere
Missatger
En definitiva ......... AIXÒ ÉS ..... ESCANYA !!!!

envia el comentari