Alerta Solidària estudiarà accions contra les filtracions sobre els CDR empresonats

El diari 'El Mundo' sosté que un independentista "va canviar de bàndol" i va "trair" la resta, fet que va desencadenar l'Operació Judes

La plataforma antirepressiva Alerta Solidària estudiarà la possibilitat d’actuar contra els autors de filtracions sobre la investigació al voltant de l’Operació Judes, sota secret de sumari, que ha acabat amb set independentistes empresonats a Soto del Real. Consultades per El Món, fonts de la de la defensa dels detinguts han afirmat que s’estudiarà la possibilitat de prendre accions legals a partir de les informacions que apareixen en diversos mitjans.

Aquest diumenge el diari ‘El Mundo‘ ha publicat un reportatge fen pública la identitat de tots els detinguts i recollint dades personals, algunes obtingudes a través de xarxes socials o entrevistes a veïns. D’altres dades, però, provenen directament de fonts de la investigació. De fet, el diari cita que un dels informats és algú que ha participat en la investigació escoltant fins i tot els enregistraments de les converses que s’haurien punxat. Per tant es tractaria d’un funcionari.

L’article 466 del Codi Penal tipifica com a delicte la revelació d’informació d’assumptes que l’autoritat judicial hagi declarat secrets. També l’article 417 parla del deure de tot funcionari de no revelar els secrets i informacions que conegui a causa del seu ofici o càrrec. Un altre article, el 197.3, castiga la revelació o difusió de dades o fets descoberts mitjançant un apoderament no consentit de papers o intercepció il·lícita de telecomunicacions.

El diari ‘El Mundo’ publica també aquest diumenge una altra filtració que dóna a entendre que l’operació s’ha batejat amb el nom de Judes perquè algun dels membres del CDR “va canviar de bàndol”. El diari posa entre cometes unes declaracions de fonts de la investigació que diuen: “Tenien les receptes i els ingredients. Tot preparat per fer ‘boom’ quan volguessin”.

El mateix mitjà segueix abonant la idea que el president de la Generalitat, Quim Torra, estava al corrent de tot plegati fins i tot fa un titular en què assegura que el cap de l’executiu català “avala” la violència. Fonts del Govern, consultades per ‘El Món’, han reiterat avui —com ja van fer ahir— que no comentaran aquestes informacions.

Nou comentari