Alcanar barra el pas a una quarantena de vehicles en direcció a la segona residència

La Policia Local d’Alcanar ha activat un operatiu per impedir l’arribada “massiva” de ciutadans a les segones residències ubicades a les zones turístiques, com les Cases d’Alcanar o Alcanar Platja. Des d’aquest divendres a la nit els agents han tallat els accessos principals del municipi i han barrat el pas a 38 vehicles que no tenien cap justificació per entrar-hi. “Sentiment d’indignació, de ràbia i de molta tristesa de veure com els nostres propis conciutadans, sobretot del nostre país, tenen l’egoisme de venir aquí sabent que això suposa un gran risc”, ha lamentat l’alcalde d’Alcanar. Joan Roig ha qualificat aquest fet “d’acte d’irresponsabilitat absolut”.

L’alcalde d’Alcanar ha explicat que davant de “l’experiència lamentable” del cap de setmana passat quan el municipi va rebre “un degoteig continu” de ciutadans procedents de les àrees metropolitanes de Barcelona, València, Saragossa i Madrid, aquest cap de setmana han optat per fer controls als accessos del municipi. Així, a partir de les dotze d’aquest divendres s’han establert controls a les entrades d’Alcanar Platja, les Cases d’Alcanar i l’accés pel riu Sénia des de la comunitat Valenciana. “Amb els recursos de la Policia Local que tenim també hem fet controls en les vies secundàries perquè ningú de fora del municipi pugui entrar a no sé què sigui una causa justificada i inajornable“, ha subratllat el batlle.

Roig ha considerat que és un acte “d’heroïcitat” que els veïns es quedin a casa amb les dificultats que suposa el confinament i ha criticat l’arribada dels turistes. “No entenc per què venen, no hi ha cap establiment obert ni tampoc cap d’oci. No entenem la irresponsabilitat de la gent que s’ho pren com unes vacances quan no ho són”, ha valorat.

Nou comentari