L’alcalde Pere Pladevall: “No aniré a botigues de xinesos fins que aclareixin l’origen del virus”

L'independent Pere Pladevall manté les crítiques a la Xina però acaba esborrant la piulada i admet haver estat "barroer"

L’alcalde de Sant Feliu de Codines, l’independent Pere Pladevall, ha acusat la Xina d’haver amagat què “va possibilitar que tot el món estigui en risc” per la propagació del covid-19. En una piulada a Twitter que posteriorment ha esborrat, Pladevall anunciava una mena de boicot a la comunitat xinesa a Catalunya: “No aniré a comprar a cap botiga de xinesos fins que la Xina aclareixi l’origen del virus”. Després ha reconegut haver-se expressat “molt barroerament” i ha demanat als “xinesos que viuen aquí” que facin “alguna cosa” davant l’existència al seu país de “mercats d’animals vius, torturats i sacrificats davant de tothom i sense cap mesura sanitària”.

Diversos veïns li han replicat també a través de les xarxes socials que el comentari racista està fora de lloc i li recorden que els xinesos que viuen al municipi han tingut el mateix contacte amb el virus que la resta de ciutadans.

Nou comentari