Albiol veu “comprensible” l’atac a les creus grogues de Vic

El líder del PP català assegura, però, que no comparteix l'acció

 

El president del PP català, Xavier García Albiol, ha sostingut aquest dilluns que és “comprensible” l’incident d’aquest diumenge a Vic, en el qual un cotxe va envestir creus grogues que reivindicaven la llibertat dels presos polítics, encara que ha assegurat que no ho comparteix. “Sense compartir-ho, puc arribar a entendre-ho. No ho comparteixo però sí que puc entendre que la gent estigui farta“, ha afirmat en roda de premsa.

 

Diumenge un cotxe va envestir a gran velocitat les creus grogues que hi havia plantades a la plaça Major de Vic per reivindicar la llibertat dels presos polítics i exiliats catalans. Albiol ha afirmat que plantar creus grogues en espais públics és “una coacció a la resta de ciutadans” que no són independentistes, per aquest motiu entén que algú pugui enfadar-se i reaccionar com el conductor del cotxe.

 

Així, ha acusat l’independentisme de provocar aquest tipus de reaccions: “Estan aconseguint amb campanyes com aquesta que una part de la població exploti anímicament. I quan algú explota anímicament es poden viure situacions com les que es van viure ahir”.

Nou comentari