Albiach insinua que serà complicat aprovar nous pressupostos perquè Junts té “la clau de la caixa”

Els comuns demanen a Aragonès que afronti amb "valentia i unitat" els desnonaments

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha constatat que el nou Govern té “dues cares”. En una roda de premsa al faristol del Parlament aquest dimarts, la líder dels comuns ha aplaudit els noms de Tània Verge (Feminismes i Igualtat) i Josep Maria Argimon (Salut). Però alhora ha criticat que la “clau de la caixa” la tingui un exalt càrrec vinculat als “interessos de la banca”, en referència al titular d’Economia, Jaume Giró. De fet, Albiach creu que és una “enorme dificultat” que JxCat tingui el poder econòmic de l’executiu de cara a aprovar uns nous pressupostos. Pel que fa al desnonament del Bloc Llavors, Albiach ha demanat al president, Pere Aragonès, que afronti amb “valentia i unitat” aquestes situacions d'”extrema gravetat”. Albiach ha centrat la seva crítica en el fet que Junts tingui la conselleria d’Economia, i que el departament el lideri Giró. La líder dels comuns també ha lamentat que l’executiu d’Aragonès no es plantegi preparar uns pressupostos pel 2021, i que opti per prorrogar els del 2020 -previs a la pandèmia de la covid-19: “És un error”, ha qualificat.

“És inquietant que una persona que ve de laCaixa i Naturgy sigui qui té les claus de la caixa”, ha asseverat Albiach. En aquesta línia, la dirigent dels comuns ha insinuat que serà complicat que el seu grup parlamentari aprovi uns nous pressupostos d’aquest Govern: “L’acord de any passat va ser malgrat Junts. I que ara sigui Junts qui té clau de la caixa és una enorme dificultat”, ha advertit.

Bloc Llavors

Pel que fa al desnonament d’aquest matí, Albiach ha opinat que “no té cap sentit” enviar 100 agents dels Mossos en 15 furgons de la Brimo per desnonar a tres “joves indefensos”. La cap de files dels comuns ha argumentat que, a més, hi havia un informe de vulnerabilitat des del mes d’abril, fet que impediria que es pogués executar el desnonament. En aquesta línia, Albiach ha citat l’Ajuntament de Barcelona com a exemple d’actuació contra els desnonaments, i ha instat la Generalitat a “fer els deures”. La líder d’En Comú Podem ha apuntat que el consistori d’Ada Colau ha promogut 2.000 pisos de lloguer social a la capital, pels només 36 del Govern a tota Catalunya: “La Generalitat deu 1.400 pisos a la taula d’emergència social a Barcelona”.

Comentaris

  Luna Barceló 26/05/2021 10:30 am
  Sra. Albiach, penso que vostè és la darrera persona que hauria de parlar d'aquesta manera. No ha de intoxicar el nou govern i ha de permetre demostrar que pot funcionar perfectament sense els seu 8 diputats. De totes maneres li diré que amb el cobra vostè podrien viure més o menys dues famílies prou bé, per tant potser els pressuposts haurien de rebaixar-li el sou a vostè i a la resta de diputats que no fan altra feina més que criticar i criticar sense donar solucions o recolzar les que el govern proposa i que són bones i factibles pels ciutadans de Catalunya, independents o no. Sra. Albiach deixi de dir bajanades i faci la feina que li correspon pel que cobra.
  Anònim 25/05/2021 9:03 pm
  L'Albiach que es fiqui la llengua al cul. No en tenen prou, ella i la truja de la Colau, amb les claus de la caixa de l'ajuntament de Barcelona per engreixar les associacions que els donen suport, que voldrien tenir també les de la caixa de la Generalitat. Busca't feina, reina que de paràsits ja n'estem tips a Barcelona.
  Ricard 25/05/2021 8:16 pm
  El problema dels Comuns és precisament aquest, que per a ells tot és complicat. Massa complicat.
  Roc 25/05/2021 7:36 pm
  Racista anticatalana
   Ricard 25/05/2021 8:15 pm
   Si és valenciana no pot ser anticatalana. És una compatriota. Si vols crear zitzània entre compatrotes Vostè sobra. Si vivís al Païs Valèncià no diria ximpleries.
    Anònim 25/05/2021 9:08 pm
    De valencians botiflers ni ha, de la mateixa manera que hi ha catalans i gent de les illes que ho són. Déu n'hi do si n'hi arriba a haver de botiflers als Països Catalans, sort en té Castella ! L'Albiach va passar del PSOE a la Comuna Pudenta que ve a ser el mateix amb una mica de decoració.
  Comun's,crostadrégimen78 25/05/2021 6:27 pm
  Falangista.
  ferran 25/05/2021 6:08 pm
  Sou uns hipòcrites! No és un insult, és una definició..Junts és un partit socialdemòcrata dins una coalició amb partits netament d’esquerra. Vosaltres que porteu dècades fent de crossa d’un partit que s’ha cansat de portar lleis socials als tribunals en defensa de l’Ibex. Vosaltres que heu viscut tota la vida sota les faldilles del PSOE-psc, partit monàrquic, de dretes i del règim corrupte que patim. Vosaltres que heu fet de la política la vostra professió. Com goseu criticar un partit que te el seu secretari general a la presó per incitar votar un referèndum ?...Per cert, en el desnonament d’avui no he vist l’Albiach ni la Colau. Potser estaven a la perruqueria. Només poden donar lliçons d’esquerra la gent de la CUP, mai vosaltres.
  56
  35
  Respon
   Amb els comuns no podem 25/05/2021 8:54 pm
   Kejika albiach a veure tema pressupostos, 74 és majoria al Parlament de Catalunya, si o no, no haver falta decir nada mas En relació als desnonaments, que has de dir tu de la frau kolau, l'okupa de l'alcaldia de Barcelona. Que és alcaldessa pels vots gratuïts del manuel vals, un fatxa, dels fons voltors. Au va Kejika, calladeta, i pensa
  Els Vulgars, quan més lluny, millor!! 25/05/2021 5:50 pm
  Qui té la clau municipal de Barcelona són els Comuns, i ja veieu com estan arruïnant la nostra ciutat! : Bruta, caótica, plena de delinqüència i indigència, selvàtica, arruïnada econòmicament ... en definitiva; feta una MERDA!! qui vol ampliar els seus "èxits" a tot Catalunya???
  Agustí Vilella Guasch 25/05/2021 5:13 pm
  TÒXICA

Nou comentari