El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiach entén que Torra no vagi a la reunió de presidents a la Rioja
  • CA

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, entén que el president del Govern hagi decidit no anar a la conferència de presidents autonòmics a la Rioja de divendres i ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a acceptar la trobada que li demana Torra. En una entrevista a l’ACN, Albiach ha dit que tenint en compte que la majoria dels rebrots a l’Estat s’estan produïnt a Catalunya i a l’Aragó, “aquesta vegada i sense que serveixi de precedent” entén el posicionament del cap de l’executiu, que ha traslladat aquest dijous per carta al president del govern espanyol. Els ha emplaçat a trobar la manera que es pugui produir aquesta trobada, sigui telemàticament o en una altra data.

I és que la líder dels comuns remarca la importància de la conferència de presidents que tindrà lloc aquest divendres a la Rioja, on es parlarà de com es destinen els recursos d’Europa. “No pot ser que quedi buida aquella cadira i que Catalunya no pugui participar en la gestió col·laborativa d’aquest fons“, ha apuntat Albiach, que ha recordat que el país s’enfrontarà ara a una gran crisi davant de la qual Catalunya “necessita aquests diners com aigua de maig”.

A la missiva que Torra ha fet arribar a Sánchez li reclama una reunió telemàtica “de president a president” la setmana entrant per tractar les demandes pendents i el pla de reactivació de Catalunya. Albiach els ha emplaçat a tots dos a posar-se d’acord i concretar com es produeix aquesta trobada, sigui “telemàtica o en un altra moment”: “Hi ha una responsabilitat a banda i banda”, ha asseverat. El president del Govern ja havia sol·licitat participar a la conferència telemàticament per la situació de la covid-19 a Catalunya però Sánchez li ho va denegar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa