El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiach diu que ERC no li ha dit res d’un govern en solitari i ho veu com un “pols” amb Junts
  • CA

La presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha assegurat que ERC no li ha traslladat la intenció de governar en solitari i ho ha emmarcat en les negociacions i el “pols” amb Junts. En una entrevista a ‘Planta Baixa’ de TV3, Albiach creu que les declaracions del diputat Ernest Maragall formen part de la decisió de “no abaixar el cap” davant el missatge que va llançar el secretari general de Junts, Jordi Sànchez. Albiach considera que Junts està “humiliant” ERC i ha insistit en buscar la fórmula perquè les forces progressistes es posin d’acord, encara que algunes quedin fora del Govern. Sànchez ha obert la porta a facilitar un govern en minoria d’ERC i comuns. I aquest matí, Ernest Maragall ha considerat que ERC hauria d’estar disposada a governar la Generalitat en solitari.

D’altra banda, Albiach ha qualificat de “gravíssim” que Junts hagi “fulminat” el secretari segon de la Mesa, Jaume-Alonso Cuevillas, només tres setmanes després de la constitució del Parlament i ha parlat, fins i tot, de “purga”. En aquest context, ha preguntat si quan Cuevillas va decidir fer el pas no sabia el posicionament de Junts sobre les qüestions que es debaten a la Mesa. Per a Albiach, aquest cas demostra l’aposta del partit de Carles Puigdemont per “la confrontació per la confrontació” fins i tot quan les conseqüències no són desitjables. Els comuns creuen que aquesta via no és la més intel·ligent i per això han proposat el diputat Lucas Ferro com a candidat a substituir Cuevillas a la Mesa. La presidenta dels comuns ha concretat que han traslladat aquesta proposta a PSC, ERC i comuns, i que ara s’ha de veure els suports que té. Pel que fa a les negociacions, ha explicat que el seu grup té “via de contacte oberta” tant amb ERC com amb el PSC des de les eleccions del 14-F.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Suís /català a abril 06, 2021 | 15:49
    Suís /català abril 06, 2021 | 15:49
    Vergonya de comportements. Sembla que estiguem en una guardería infantil. La feina que tenim a Catalunya és la independència.
  2. Icona del comentari de: Ramon a abril 06, 2021 | 17:24
    Ramon abril 06, 2021 | 17:24
    ERC vol trair Catalunya però no ara ja sap com fer-ho. Primera per la majoria absoluta en vot, per ells, tota una putada. Segona perquè malgrat tantíssim joc brut espanyol Junts per Catalunya va quedar-se a un únic i míser escó o sigui que la resistència continua i per tant és absolutament impossible que Espanya els concedeixi res de res (ni la fotografia de la taula repromesa en plena campanya). I tercera perquè els vam arrossegar a signar aquell pacte de no comptar en cap circumstància amb els sociates.
    12
    Icona de dislike al comentari de: Ramon a abril 06, 2021 | 17:24 87
    Respon
    • Icona del comentari de: Patufet Aragones, a on ets??? A la panxa del Deu Panxut a abril 06, 2021 | 17:44
      Patufet Aragones, a on ets??? A la panxa del Deu Panxut abril 06, 2021 | 17:44
      ERComuna espanyola, estan desapareguts, i el nenuco Aragones el tenen embolicat en celofan, pobre ninet bonic i ric. Cal esperar que el Deu Nostre Senyor Ferrovial es desperti i dicti la veritat de que cal fer. ERC es la Santissima Trinitat Jun1ueras que il.lumina als seus deixebles. Es Deu, adorem.lo
  3. Icona del comentari de: Gavanenc a abril 06, 2021 | 17:38
    Gavanenc abril 06, 2021 | 17:38
    És una mica bocamolla. Això és fer política ?
  4. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a abril 06, 2021 | 17:42
    Amb els comuns no podem abril 06, 2021 | 17:42
    Aquesta kejika albiach, no toca ni quarts ni hores. Els catalans tenim molt present, que els comunerus, són més d'acceptar els vots gratuïts del manuel vals, i pactar amb la delegación del psoe a Catalunya, per mantenir la poltrona de la frau kolau, i privar l'alcaldia a ERC
    • Icona del comentari de: Comuna de lladrex y chaletones colau, au, au a abril 06, 2021 | 17:46
      Comuna de lladrex y chaletones colau, au, au abril 06, 2021 | 17:46
      Colau de Desc ja has tornqr eks 5 milions de subvencions robades? Un bon xaleton, iglesias Colau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa