El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Albiach creu que JxCat hauria d’apartar Canadell i els perfils “excloents” de les llistes
  • CA

La cap de llista d’En Comú Podem al 14-F, Jéssica Albiach, creu que Junts per Catalunya (JxCat) hauria d’apartar de la candidatura els perfils “excloents” com el que considera que té el número 3, Joan Canadell. L’endemà de la dimissió de Josep Sort, número 65 a la llista per Barcelona, després de diversos tuits xenòfobs i masclistes, Albiach ha emplaçat la cap de llista, Laura Borràs, a dir què en pensa dels candidats que l’acompanyen. Ha retret a Borràs que es refereixi al cas de Sort com “un cas aïllat i com si fos un problema d’educació o cortesia, quan va en contra dels valors democràtics”.

D’altra banda, ha emplaçat ERC a explicitar si malgrat aquests perfils estan disposats a repetir govern amb JxCat. Albiach ha insistit que els comuns són incompatibles en un executiu amb JxCat. Els ha recriminat que més enllà de les diferències ideològiques, hi ha candidats que “han traspassat totes les línies”. A més de Sort, en les darreres hores s’han denunciat tuits del número 39 de la llista per Barcelona, Albert Donaire, en què insulta els espanyols.

La candidata de JxCat ha de dir si pensa fer alguna cosa més amb qui ha tingut aquests comportaments“, ha reiterat Albiach, que creu que el problema no és “aïllat”, sinó “com a espai polític”. I a ERC li ha exigit que sigui “clara” amb els votants i dir si continua defensant el posicionament de pactar amb el partit de Carles Puigdemont.

El cas d’Albert Donaire

Un altre candidat de JxCat a les eleccions del 14-F insulta les persones espanyoles en diversos tuits. Es tracta en aquest cas del número 39 de la llista per Barcelona. Exmembre del Secretariat Nacional de l’ANC i de Mossos per la Independència, Donaire també és dirigent de Demòcrates, partit amb qui Junts va tancar un acord per incloure alguns representants a la candidatura. El candidat de Junts es refereix als espanyols com a “colons”, i en una piulada pregunta si un insecticida “funciona amb els ‘ñordos’ a Twitter”. El juliol del 2020 va opinar que l’Estat està al darrere dels atemptats a Barcelona i Cambrils del 17-A de 2017, i demana l’extradició dels immigrants si són “delinqüents reincidents”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Comun's,izquierdas régimen78 a gener 26, 2021 | 14:39
    Comun's,izquierdas régimen78 gener 26, 2021 | 14:39
    Catalanofoba Albiach procedent de PesoE és falangista.
  2. Icona del comentari de: Hemeroteca a gener 26, 2021 | 14:43
    Hemeroteca gener 26, 2021 | 14:43
    Aquesta carcellera que va ensenyar el"no" te una caradura de ciment. A veure quan explicarà el pacte de trifachito a Barcelona amb PPsoE de GAL i monsiñor Valls que va deportar gitanos. Colau's farsantes mercenarios borbónicos.
  3. Icona del comentari de: Clara a gener 26, 2021 | 22:23
    Clara gener 26, 2021 | 22:23
    Caram! Si que li agrada fer llistes, que es fica a les llistes dels altres! Ah! Amb el mateix permís: la llista que encapçala la "quejica" Albiach és un autèntic "pelotón de los torpes", amb mala llet i urticària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa