Albiach atribueix la suspensió de la inversió al Prat a la mobilització popular

La líder d'ECP demana a la Generalitat que "certifiqui" el 'no' a l'ampliació

La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha qualificat la suspensió de la inversió del govern espanyol a l’aeroport del Prat de “victòria social i climàtica”. En una piulada, Albiach ha assegurat que l’aturada del projecte és “gràcies a la mobilització popular”. La líder dels comuns al Parlament ha demanat al Govern de la Generalitat que “certifiqui” el ‘no’ a l’ampliació després que l’executiu espanyol hagi suspès la inversió.  

Per la seva banda, l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha celebrat la decisió dient que “s’ha imposat el sentit comú”. Ho ha dit en una compareixença d’urgència poc després que la ministra de Transports del govern espanyol, Raquel Sánchez, anunciés que l’estat espanyol no tirarà endavant l’expansió de l’aeroport per la falta de consens amb el Govern. L’alcalde ha advertit que “el partit encara no ha acabat” i ha exigit al Govern que convoqui la taula institucional sobre l’ampliació del Prat per explicar “clarament” el posicionament dels dos socis.

Reaccions contràries dels socis de Govern

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha recalcat que el Govern “sempre s’ha mantingut ferm en l’acord” i ha denunciat “una nova deslleialtat” de l’Estat amb Catalunya. El vicepresident ha titllat la decisió del govern espanyol de “traïció” i ha assegurat que el Govern seguirà treballant per millorar les infraestructures del país. En canvi, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, per la seva banda, creu que es tracta de “xantatge” de l’Estat, i avisa que “no funciona ni funcionarà”, ja que el projecte no genera consens a Catalunya.

Comentaris

  amb comu no podem 09/09/2021 9:07 am
  no hija no, la única raó és que el gobierno de españa kejika albiach, com sempre continua perjudicant als catalans. El deute econòmic creix, el deute en infraestructures creix. Per cert kejika albiach, els comuns formeu part del gobierno de españa
  Llobregat 09/09/2021 5:09 pm
  Los psoeratas estan jugando con los de ERC como el gato con raton. Todo el mundo lo sabe que ninguno gobierno español no va a invertir en Catalunya nunca jamás. Psoeratas franquistas se estan riendo de catalanes meando en la cara y diciendo que llueve.
  Comun's,crostadrégimen78 09/09/2021 5:46 pm
  Comun's son la izquierda españolista franquista estan en la recerca del vot de C'nos/Vox.

Nou comentari