Albiach adverteix al Govern de l’error de presentar pressupostos “de caixa o faixa”

La coordinadora de Catalunya en Comú i presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha tornat a oferir el seu espai polític per a negociar i pactar els pressupostos de la Generalitat per al 2022, que el Govern té previst aprovar el proper dimarts. En el marc del seu discurs davant el Consell Nacional de Catalunya en Comú, Albiach ha reclamat al president, Pere Aragonès, i a tots els actors polítics involucrats en l’aprovació dels comptes “un exercici d’altura política” que “respongui a l’excepcionalitat del moment”. “Aragonès s’equivocaria si ens presentés uns pressupostos de caixa o faixa. La política no és això; la política és diàleg, negociació. Son moments d’excepcionalitat”, ha dit.

Per a la líder dels comuns cal que totes les parts “es mullin” i facin un esforç perquè els comptes del 2022 “siguin els pressupostos amb més suport de la dècada”. En aquest sentit, ha demanat també a tots els actors que negocien o volen pactar el pressupost –ERC, JxCat, CUP i PSC- que entenguin que “s’està en un moment excepcional, sortint d’una crisi duríssima per la pandèmia i amb joves que només coneixen la crisi com a forma de vida”, per tal d’entendre quin tipus de comptes calen ara mateix.

“Seran uns pressupostos expansius a tot arreu, però hem de garantir que els diners arribin a cada ciutadà, fins a l’últim municipi de Catalunya”, ha dit. Albiach ha subratllat que els comptes “no poden ser una eina partidista” ni “una arma llancívola”.

A banda, en ple debat sobre com s’ha d’articular l’espai a l’esquerra del PSOE a tot l’Estat, Albiach ha volgut remarcar davant els seus l’aposta de la seva direcció per integrar els comuns en una àmplia aliança que inclogui partits i ciutadania d’esquerres sense sigles sota el lideratge de, possiblement, la ministra de Treball, Yolanda Díaz. 

Comentaris

  Tripartit no, gràcies Novembre 06, 2021 | 21:04
  Què vol l'Albiach, calers per finançar associacions amigues de la Comuna Pudenta ?
  Llobregat Novembre 07, 2021 | 01:57
  Quién es esa? Otra trepa como Colau.
  Tano Novembre 07, 2021 | 09:44
  Aquesta tipa sempre desbarrant.

Nou comentari