Albiach admet que fa setmanes que no té reunions formals ni amb ERC ni amb PSC

La presidenta dels comuns al Parlament acusa ERC de fer "intercanvi de cromos" amb l'Ajuntament de Tarragona

La presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha explicat que fa setmanes que no mantenen reunions formals amb ERC ni amb PSC per veure si hi ha la possibilitat d’un govern alternatiu d’esquerres. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’, Albiach creu que a ERC “li tremolen les cames” i veu Junts com una “olla de grills” amb visions diferents. Davant aquesta situació, defensa que hi ha una alternativa en la mesura que ERC i la CUP vulguin. D’altra banda, ha acusat ERC de voler fer un “intercanvi de cromos” oferint a Junts que entri al govern de la l’Ajuntament de Tarragona, on governen amb els comuns. Albiach està disposada que hi entri la CUP. Segons Albiach, ERC no s’acaba de creure que després del 14-F és el primer partit dins el bloc independentista i Junts tampoc es creu que ha quedat segon. En aquest sentit, ha considerat que a les dues formacions els costa “digerir” els resultats de les eleccions.

Preguntada per si els comuns estarien disposats a facilitar un govern d’ERC en solitari, Albiach ha evitat mullar-se argumentant que ningú dels republicans els hi ha traslladat aquesta opció i que, per tant, no hi ha debat intern sobre aquesta possibilitat. De fet, Albiach ho ha emmarcat dins de les negociacions entre ERC i Junts “per veure qui guanya el relat i qui és el primer traïdor que trenca la suposada unitat independentista“.

De totes maneres, Albiach ha preguntat quin incentiu té Junts per facilitar un govern de Pere Aragonès en solitari i quedar-se a l’oposició. Segons la dirigent dels comuns, des de dins és des d’on es pot influir realment en el Govern. I si Junts no entra a l’executiu, ha apuntat, ERC haurà de buscar el suport dels comuns i del PSC per tirar endavant pressupostos i pactes nacionals.

Pel que fa a la situació de l’Ajuntament de Tarragona, Albiach ha qualificat de “notícia trista” que ERC vulgui utilitzar la ciutat com a “intercanvi de cromos” dins del marc de les negociacions per formar Govern. “Si volem eixamplar el govern i fer-lo fort, el podem eixamplar per l’esquerra i hi podria entrar la CUP“, ha defensat. Segons Albiach, l’única manera d’entendre per què ERC vol que entri Junts, és relacionant-ho amb les negociacions per la Generalitat.

Preguntada per la taula de diàleg, Albiach considera que la figura de mediador no és necessària si a la taula hi ha un govern que creu en el diàleg i ha apostat perquè se sotmeti a referèndum la proposta que surti d’aquest espai de diàleg. En canvi, ha considerat que seria un “error” tornar a parlar de referèndum no vinculant sense reconeixement internacional ja que, segons ha assenyalat, “ja es va fer l’1-O”. Sobre el referèndum del 2017, ha dit que hi va votar en blanc perquè no és independentista sinó federalista.

Comentaris

  treu bilis per la boca cada vegada que parla 15/04/2021 4:30 pm
  Una odiadora professional més, cosina germana de l'Arrambades i Carroñosa, no sé que fa a un partit que no és Colono's?
  Ricard 15/04/2021 4:22 pm
  Albiach no recorda el que vota. No sembla que una persona amb conviccions polítiques sòlides no sàpiga quin és el seu vot. Una altra possibilitat és que menteixi per apuntar-se a l'habitual ambigüitat de Colau. O sigui o menteix o no té una solidesa ideologica mínima... o ha d'anar al metge per alguna pèrdua de memòria inaudita a la seva tendra edat. No vull pensar en la demència.
  ciutadà 15/04/2021 2:49 pm
  No usa esforceu. Tampopc serviria de res.
  Iñigo 15/04/2021 2:25 pm
  No pinteu res!
  Ferran 15/04/2021 1:45 pm
  Pero esta señora no se da cuenta que no tiene ningún liderazgo,ni carisma,ni vale un pimiento. Debería dejar paso a mujeres con valor político.
  Gavanenc 15/04/2021 1:34 pm
  Quin encant li veuen, o li troben, a Espanya les confluències dels comuns ? La seva visió de llums curtes, com a esquerra sucursalista, els té encara ancorats a l'any 1980 i a les "tesis" soleturianes ? Fan política o fan de criatures de pocs anys ?
  joandomenec 15/04/2021 1:19 pm
  I per què hauries de tenir reunions amb ningú? Si sou quatre arreplegats que no pinteu res.
  Llobregat 15/04/2021 1:07 pm
  Falangistas.
  Comun's,crostadrégimen78 15/04/2021 1:07 pm
  Albiach, mira al espejo. A quien ves? Illa& Granados? Sois gemelos. Es imposible distingiros. Sois la crosta quemada del régimen franquista del 78. Estáis acabados COlau's.
  JordiP 15/04/2021 12:53 pm
  Anava a receptar a aquesta delirant de grandeses algun específic per tal que pogués tornar al món real, però he pensat que no val la pena. Val més deixar-la que segueixi postulant la seva imaginària i irrealitzable possibilitat de governar amb ERC i PSC. Somiar es gratis. Endavant, nena.
  amb comu no podem 15/04/2021 12:52 pm
  ai la kejika albiach, esta més sola que la una, no es reuneix amb ningú, porque será, no serà que votar NO, i ensenyar la papereta a tothom d'una manera prepotent. No serà que acceptar els vots gratuïts del manuel vals, o pactar amb els fundadors del tripartido del 155 i per cert una olla de grills, és el poti poti dels comunerus, i a tu si que et tremolen les cames, que estàs més sola que la una, no vals per res kejika

Nou comentari