Albiach acusa els socialistes de ser “aliats” de la monarquia

La presidenta dels comuns ha assegurat que la dreta i l'extrema dreta "cada dia es fan més seva" la figura del monarca

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha acusat els socialistes de ser “aliats” de la monarquia durant un acte celebrat aquest diumenge. La seva afirmació la sustenta en què els socialistes “impedeixen posar llum” en la “crisi de la Casa Reial”. “Diuen que en aquest moment de profundes crisis no toca parlar de república perquè això només desestabilitzaria. Potser volen que res canviï perquè ells no deixen de ser aliats de la situació”, ha apuntat.

A l’acte Crisi de la monarquia i horitzó republicà, la líder dels comuns ha instat el seu partit a “reflexionar” per bastir “un projecte il·lusionant” basat en els principis republicans. “Hauríem de liderar una alternativa il·lusionant davant d’aquest escepticisme generalitzat”, ha urgit.

Albiach considera que la monarquia és “un sistema retrògrad més ancorat al passat que al futur”. “La monarquia ha perdut la seva neutralitat, si és que algun dia la va tenir”, ha apuntat. En aquesta línia, la presidenta dels comuns ha assegurat que la dreta i l’extrema dreta “cada dia es fan més seva” la figura del monarca.

Això l’ha portat a dir que el seu partit ha de posar en marxa un “projecte republicà” que es vinculi a altres moviments com el feminisme o l’ecologisme. “República vol dir més democràcia i òbviament una agenda republicana passa per descentralitzar, repartir el poder, blindar els serveis públics i per un sistema fort i robust de drets civils, polítics i socials”, ha explicat. Albiach ha reiterat el concepte “republicanisme quotidià”.

L’acte s’ha celebrat aquest mateix diumenge, després que al matí Albiach hagi assistit a la manifestació contra l’ampliació de l’aeroport del Prat. Albiach ha aprofitat per fer referència també a la taula de diàleg, que considera que és una “oportunitat”. “Catalunya per primera vegada en molt de temps comença a estar en disposició, després de molt de temps de bloqueig i de paràlisi, de liderar un nou pacte territorial que no només sigui per nosaltres, sinó també pel conjunt de l’Estat”, ha apuntat la líder dels comuns al Parlament.

Comentaris

  Hemeroteca 20/09/2021 1:24 am
  Trepa falangista Albiach. Piensa que la gente son imbéciles y no recuerdan besamanos de Colau y Asens. COlau's son la izquierda españolista franquista.
  ton c. 20/09/2021 7:27 am
  osti sra. Albiach, per dir aixó no calía ser diputada. Potser ara ha descobert la sopa d´all.
  amb comu no podem 20/09/2021 9:20 am
  la kejika albiach, està tan desesperada, que reparteix a tor i adret, el seu egocentrisme, molt fidel al poti poti comunero

Nou comentari