Alamany presenta NOVA, un espai per a sobiranistes "progressistes"

Després de la seva marxa de Catalunya en Comú Podem es proposa liderar un nou espai per "dibuixar la necessària renovació del projecte dels Comuns"

 

Elisenda Alamany ha anunciat aquest dilluns el sorgiment de NOVA - un nou futur en comú, un espai "porós" i "obert" que es disposa a liderar després de la seva sortida de Catalunya en Comú Podem la setmana passada. Alamany va justificar el cop de porta al·legant que els Comuns són fluixos en la denúncia de la repressió contra l'1-O i a més els acusa de pràctiques de la vella política, incloses "purgues". Alamany ha fet l'anunci ha través d'un comunicat pocs minuts després que la líder parlamentària dels Comuns, Jéssica Albiach, sortís davant dels mitjans per negar que l'espai estigui en crisi i valorant l'operació d'Alamany a la qüestió d'un projecte "personal".

 

La mateixa Alamany recorda en el comunicat que ha fet públic que la setmana passada va fer "un pas individual, per poder fer passos col·lectius" i així "prendre nous camins" amb la intenció de "dibuixar la necessària renovació del projecte dels Comuns". Un projecte que Alamany veu traint alguns dels postulats fundacionals de l'espai. Com a alternativa, Alamany presenta NOVA con un espai que "s'adapta en funció del context, del lloc i del moment". Però també presenta l'espai com un instrument per "entendre la societat" canviant, "obrir-se a la societat civil", "desenvolupar noves respostes a noves preguntes".

 

La missió de NOVA és "contribuir a una nova política i a l'hegemonia del progressisme en el sobiranisme". Alamany emprèn aquest projecte perquè creu que Catalunya necessita "una regeneració política", a més d'una "modernització de l'agenda de polítiques públiques". Com ja va defensar la diputada la setmana passada Catalunya s'ha de construir "des d'una visió sobiranista d'esquerres". "Les persones que ens vam implicar en el projecte dels Comuns i que després ho vam fer en la seva ànima sobiranista, el corrent Sobiranistes, tenim la necessitat de dotar-nos de nous instruments", ha manifestat Alamany per justificar la nova plataforma.

 

"Aquest és el punt de partida per construir allò que creiem que hauria d'haver sigut el projecte dels Comuns", retreu Alamany en el comunicat. "Avui comença a caminar un instrument de renovació i modernització, superador de la idea clàssica de partit. Volem construir un partit del segle XXI", ha reblat. Per Alamany el país es troba "encallat" i es necessiten "nous valors, noves aliances que facin moure el país i noves respostes".

 

 

Reubicació dins de l'hemicicle

 

La Junta de Portaveus ha tractat aquest dilluns la reubicació d'Alamany dins de l'hemicicle com a diputada no adscrita. S'ha deixat en mans dels grups parlamentaris que es posin d'acord per desplaçar diputats i assignar-li un escó a Alamany, que en principi hauria de ser a la última fila. En cas que els grups parlamentaris no es posin d'acord, serà la Mesa del Parlament la que haurà de decidir. Per al ple d'aquesta setmana se li pot fer una assignació provisional perquè no hagi de seure al costat dels seux excompanys de Catalunya en Comú Podem, segons les fonts consultades. També s'ha establert el temps que tindrà d'intervenció, que va de mig minut als dos minuts, en funció del rang d'allò que es debati.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?