El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Àgora Judicial sosté que la decisió del CGPJ de no readmetre Santi Vidal incompleix els principis legals
  • CA

 

 

Àgora Judicial ha assegurat aquest dissabte a través d’un comunicat que la decisió del Consell General del Poder Judicial de no readmetre Santi Vidal a la carrera judicial suposa un incompliment de diferents principis legals. L’associació judicial considera que a la pràctica la mesura comporta “la imposició d’una sanció encoberta de suspensió de funcions de durada incerta”, i que això “no té empara en la Llei Orgànica del Poder Judicial”. A més, l’entitat denuncia s’està produint “una intromissió il·legítima en el terreny de les llibertats individuals”, ja que l’òrgan judicial deixa oberta la porta a replantejar-se la decisió segons el “comportament públic o polític” de l’exjutge, o bé segons “qüestions estrictament ideològiques”.

Des de l’associació també adverteixen que la resolució infringeix “el principi de tipicitat previst en l’article 25 de la Constitució i la resta de principis i garanties que regeixen el procediment”, així com el d’inamobilitat judicial. Per últim, Àgora Judicial considera que l’òrgan que va adoptar la mesura, en aquest cas la Comissió Permanent del CGPJ, “no tindria atribuïda la competència” per fer-ho.
 

El CGPJ va denegar el passat 8 de març la reincorporació com a jutge de Santi Vidal per “manca d’aptitud” arran de la seva “manca de lleialtat a les institucions de l’Estat i a la Constitució”. Segons Àgora Judicial, aquest supòsit tampoc es contempla en la Llei Orgànica del Poder Judicial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa