Els agents jubilats ferits l’1-O reclamen 400 euros més al mes

El sindicat policial JUPOL critica que el govern espanyol "anunciï els indults als promotors del procés i abandoni els agents"

El sindicat policial JUPOL ha reclamat aquest dimarts que els agents que van participar en l’operatiu de la Policia Nacional per impedir el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 rebin la pensió com a baixa en acte de servei, que suposa 400 euros mensuals més. En un comunicat qualifiquen d’“inadmissible” que el Ministeri de l’Interior atorgui als agents de l’1-O jubilats la pensió bàsica per malaltia comuna, d’una quantitat inferior. El sindicat policial critica que el govern espanyol “anunciï els indults als promotors del procés i deixi abandonats els agents que es van jugar la vida per recuperar l’ordre i la seguretat als carrers catalans.” JUPOL ha posat els seus serveis jurídics a disposició dels agents perquè reclamin.

El sindicat recorda que “el mateix ministre de l’Interior va anar a l’hospital per fer-se la foto amb els policies ferits durant els disturbis”.

Denuncien que en aquella ocasió la Moncloa va difondre la fotografia d’un dels policies ferits, sense ocultar la seva identitat “el que va provocar que fos reconegut pels sectors independentistes, obligant a haver de malvendre el seu habitatge i treure a les seves dues filles menors del col·legi on estudiaven“.

Segons JUPOL aquest fet va generar un quadre d’estrès posttraumàtic per l’agent, que ha derivat ara en la jubilació anticipada per malaltia comuna, quan consideren que hauria de ser una jubilació per malaltia professional o en acte de servei.

Comentaris

  Macarres a sou 01/06/2021 4:48 pm
  Pobrets, quina pena fan, es jubilen per una tendinitis, i volen cobrar mes, que treballin de segurates al corte ingles, que no s'ha de fer res, nomes esta a la porta.
  Panots 01/06/2021 4:45 pm
  Patriotes de pagueta.
  Gonzalo 01/06/2021 4:44 pm
  Todo es poco para estos héroes. GRACIAS!!!!! lastima que no os dejasen arrear durante más tiempo y mas fuerte.....GRACIAS!!!!!
   Au 01/06/2021 5:09 pm
   Tu comentario dice mucho de como sois los unionistas. Unos guardia civiles, que pagamos entre todos, saltandose todos los codigos deontologicos de cualquier policia europea, pegando a gente indefensa que solo queria votar. Si no era un referendum legal, pués nada, no havia de que preocuparse no Gonzalo? Aquel dia perdisteis Cataluña, como tantos y tantos territorios, des del siglo XVIII que el imperio español no para de perder territorios, los ultimos fueron hace pocos años, Sahara y Guinea Ecuatorial. En fin Gonzalo, en el parlamento de Cataluña, elegido democraticamente, hay mayoria independentista, el 52% y subiendo, porque las nuevas generaciones són independentistas. Teneis lo que os mereceis. Ser español a dia de hoy da verguenza.
    Gonzalo 02/06/2021 12:06 am
    Que os den mucho....y por el culo....banda de gilipollas abducidos....payasos de mierda!!!!!
  LLARENA dPENA 01/06/2021 4:31 pm
  Només 400 € més al mes després de tanta feina, dies sensers treballant , tancats amb un vaixell i de donar tantes garrrotades ?. És indignant ¡¡¡ La propera vegada que hi hagi un "Ho tornarem a fer", no ha d'anar ningú. Que vagi "el Rey, el Presidente del Gobierno espanyol i su ministro de economia, Que cojones s'han pensao".
  Dubois 01/06/2021 4:21 pm
  Un cau df fills de puta això de Xusmapol

Nou comentari