El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Afers Interns proposa suspendre per 4 mesos el líder dels mossos independentistes
  • CA

 

 

La poderosa Divisió d’Afers Interns dels Mossos (DAI) continua la pressió contra els agents que destaquen pel seu activisme a favor del procés sobiranista. Com exemple, l’expedient informatiu que la DAI ha aixecat contra Albert Donaire, un dels fundadors de Mossos per la Democràcia, i actualment coordinador de la Sectorial Mossos per la República. La policia que vigila la policia ha proposat sancionar l’agent amb quatre mesos de suspensió de sou i feina, per uns articles publicats al web Mossos per la Democràcia i per criticar la mossa que va insultar el president Carles Puigdemont. També s’investigava un altre dels impulsors, Enric Alsina. 

 

De fet, la investigació ja fa temps que dura però es va prèmer l’accelerador durant l’aplicació del 155 de la Constitució sobre les institucions catalanes, especialment, a Interior i dins la policia catalana. Veterans comissaris es posen les mans al cap quan veuen que la DAI “perd el temps en aquest cas i, en canvi, passen d’esbrinar qui carai va ordenar que s’enviessin documents confidencials a cremar i com i qui va filtrar la informació al Cos Nacional de Policia”. Una clara etzibada al fet de la requisa de documents que va fer el CNP el mes d’octubre a la incineradora de Sant Adrià d’unes furgonetes dels Mossos. 

 

 

A l’Albert Donaire li aplicarien l’article 69 c) de la Llei de la 10/94 de la Policia de Catalunya per esperonar la web Mossos per la Independència. La DAI entén que els seus escrits, criticant decisions judicials o en favor del procés sobiranista s’emmarca dins “els actes i les conductes que atemptin contra la dignitat dels funcionaris, contra la imatge del Cos i contra el prestigi i la consideració deguts a la Generalitat”

En declaracions a El Món, Donaire recorda que, per exemple, la DAI no va sancionar la Mossa que va proferir amenaces a Carles Puigdemont per aquestes amenaces sinó per explicar a les xarxes informació reservada sobre les activitats del president de la Generalitat a les que tenia accès per la seva feina a la Sala de Girona. També lamenta la permissivitat amb què actuen políticament els dirigents de Unió de Mossos per la Constitució que participen en actes organitzats per Vox.

 

 

Donaire, però, està disposat a arribar fins al final en el camí processal fins arribar al Jutjat perquè entén que s’ha coartat la seva llibertat d’expressió i el cos limita les seves opinions. Ara, la proposta de sanció s’elevarà al Consell de la Policia on hi al·legarà que l’assegurança sindical no cobreix la sanció perquè no ho considera un problema laboral, i la DAI només pot avaluar un problema laboral.

 

En qualsevol cas, si el Consell de Policia decideixi tirar endavant només podrà aturar l’expedient el director general de la Policia i, en darrera instància, un recurs davant el Contenciós Administratiu. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa