Afectats 63 agents del dispositiu electoral pels efectes secundaris de la vacuna

Els Mossos detecten dos sabotatges en repetidors de telefonia i canals de televisió i ràdio a Canet d'Adri i Cubells

Interior ha constatat que només 63 dels 14.000 agents dels Mossos i les Policies Locals del dispositiu electoral estan afectats pels efectes secundaris de la vacuna, que han pogut ser rellevats per un romanent de suplents ja previst. Així ho ha avançat el comissari de Mossos Joan Carles Molinero, que també ha assegurat que els 2.770 col·legis electorals estan coberts per un dispositiu estàtic de dos agents policials. La nit, segons Interior, ha estat “tranquil·la” i els Mossos només han detectat dos sabotatges en repetidors de telefonia i canals de televisió i ràdio a Canet d’Adri (Gironès) i Cubells (Noguera), que no afecten el funcionament del 14-F. En una atenció als mitjans posterior a la reunió del centre de coordinació (CECOR) del dispositiu policial per les eleccions, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que la jornada del 14-F ha estat “diferent” per la pandèmia i que, per això, s’ha impulsat el dispositiu “més ambiciós de la història de la democràcia”. El conseller ha volgut posar en valor la “col·laboració” amb les Policies Locals, sense les quals “no hauria estat possible”. Interior es reunirà cada dues hores per avaluar-ne el funcionament.

Tant pel comissari de Mossos com pel conseller, el moment més “complicat” de la jornada és el que s’està produint en aquests moments, amb la constitució de les meses.

Sàmper també ha assegurat en declaracions a RAC1 que el cos han hagut de llogar molts cotxes per a un dispositiu excepcional i circumscriu el trasllat de membres de mesa a casos “puntuals”.

Nou comentari