Puigneró replica Aragonès: insisteix que treballa per ampliar El Prat

Assegura que el projecte no està "aparcat"

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha insistit aquest dimecres que el seu Departament treballa per ampliar l’aeroport de Barcelona-El Prat. En declaracions a la Comissió del Parlament de Polítiques i Territori, ha explicat que el Govern no ha “aparcat” el projecte d’ampliació, tot i que el govern espanyol i AENA van decidir tirar pels aires l’acord per invertir-hi 1.700 milions d’euros en veure que hi havia diversitat d’opinions sobre la qüestió al Palau de la Generalitat.

Així doncs, Puigneró ha contradit les declaracions que va fer aquest passat cap de setmana el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que va negar que des del Govern s’estigués treballant per tirar endavant una ampliació de l’infraestructura. “No hi ha cap novetat ni cap proposta acordada”, va manifestar, a més d’assegurar que “qualsevol proposta de millora que pugui haver-hi ha de tenir en compte qüestions de mobilitat i transport, però evidentment també qüestions de caràcter ambiental i econòmiques“.

El vicepresident i conseller Jordi Puigneró | Europa Press
El vicepresident i conseller Jordi Puigneró | Europa Press

Aragonès responia així a unes informacions publicades per l’Agència Catalana de Notícies (ACN) en les què s’assenyalava que el Departament de Jordi Puigneró treballa “en diversos escenaris” per ampliar l’aeroport del Prat d’una manera que pugui garantir la preservació ambiental, posant especial focus en la llacuna de la Ricarda.

Aquest dimecres, segons informa l’agència Europa Press, Puigneró ha manifestat que “sense el traspàs, serà molt difícil que tinguem l’aeroport que necessita l’economia catalana“. Ha defensat, doncs, ampliar la infraestructura en benefici de l’economia del país, i ha opinat que sense aquesta inversió es corre el risc que l’aeroport es torni a saturar. “No parlo d’independència, sinó de sobirania per decidir sobre les nostres infraestructures”, ha sentenciat el conseller, que ha afirmat que si Catalunya fos independent, tindria els suficients diners per dur a terme el projecte d’ampliació de l’aeroport.

Comentaris

    Ramon 13/10/2021 9:30 pm
    Vist que les guerres independentistes continuen i no pararan, us en podeu anar a cagar tots plegats, al final ensorrareu Catalunya.

Nou comentari