Admesa la querella per les lesions a una dona el passat 1-O a l'IES Pau Claris de Barcelona

Alerta Solidària ho considera un "nou pas en l'avenç" per aclarir els fets
La policia espanyola utilitza la força per evitar que la gent voti
La policia espanyola utilitza la força per evitar que la gent voti | Jordi Borràs

El Jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha admès a tràmit una querella per les lesions a una dona que el passat 1-O va patir diverses lesions a l'ES Pau Claris de Barcelona com a conseqüència de la violència policial. Concretament, el jutjat investigarà si va haver-hi delictes de lesions i contra la integritat mortal amb l'agreujant d'odi de motivació ideològica i de gènere contra la víctima, Marta T. Per Alerta Solidària, és "un nou pas en l'avenç per esclarir els fets d'aquell històric 1 d'octubre així com per escatir ordres de comandament, jerarquies i confirmar la tesi de l'operació de terror duta per les forces de seguretat del seu estat" tot i que també vol prendre "totes les precaucions del món en saber de sobres la diferent eficàcia i celeritat que s'hi dona si es tractar d'enjudiciar policies o independentistes".


El passat 1 de febrer, l'organització independentista va demanar que cités el subinspector de la policia que hauria lesionat la dona en qualitat d'investigat. La identificació de l'agent va ser possible gràcies a les imatges gravades aquell dia. La relació dels agents que van actuar i la correspondència entre el distintiu que portaven i el número personal de cadascun, aportada pel cos policial a requeriment del jutjat, va permetre identificar el subinspector.

Després de rebre desenes de denúncies i informes mèdics, el Jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona va demanar a la policia espanyola que li enviés un llistat amb la identitat dels agents que van actuar a cadascun dels 25 col·legis electorals intervinguts de la capital catalana aquell diumenge.

Comentaris
La policia invasora represiva no té perdó ,mai més perdonarem

envia el comentari