Acord Mundial per acabar amb la desforestació l’any 2030

La 26a Conferència Mundial de Clima (COP26) que s’està celebrant a Glasgow ja compta amb el seu primer gran pacte. Els 105 estats que alberguen el 85% dels boscos del planeta han acordat acabar amb la desforestació l’any 2030 segons l’Agència Catalana de Notícies. A més, els representants d’aquests països han signat una declaració que compromet els governs a “revertir la pèrdua de boscos i la degradació del sòl” i “accelerar la restauració” dels ecosistemes.

Aquest pacte suposa un avenç sobre el qual es va signar l’any 2014 a través del qual també es pretenia acabar amb la desforestació. Llavors tan sols van participar 30 països. L’Organització per a l’Alimentació i l’Agricultura de les Nacions Unides (FAO) ha estat la principal defensora de la necessitat d’aquest acord. La FAO adverteix que la degradació forestal continua avançant a un “alarmant ritme” i que això suposa una “pèrdua constant de biodiversitat”. Aquesta entitat assegura que la desforestació afecta 10 milions d’hectàrees cada any des del 2015. A més, posa de manifest que el 40% de la desforestació tropical entre els anys 2000 i 2010 va estar motivada per l’agricultura comercial a gran escala i el 33% va estar produït pels conreus de subsistència local.

El pla que s’ha acordat a la Conferència Mundial del Clima preveu la inversió de 12.000 milions de dòlars de fons públics de 12 països i de 7.200 milions de finançament privat per dur a terme la reforestació de diversos boscos d’arreu del món. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha assegurat que la Unió Europea donarà el seu suport a aquesta iniciativa invertit 1.000 milions d’euros durant els pròxims cinc anys en aquesta causa. Una quarta part d’aquesta xifra anirà destinada a la Conca del Congo, que és la segona selva tropical més gran del món i que ocupa terrenys de vuit països diferents: República del Congo, Camerún, República Centreafricana, Ruanda, Burundi, Gabon, Guinea Equatorial i la República Democràtica del Congo.

Comentaris

  ciutadà Novembre 02, 2021 | 19:39
  Doncs pot ser que de debó s'acabi la deforestació....... perquè ja no quedin arbres.
  ciutadà Novembre 02, 2021 | 19:39
  Doncs pot ser que de debó s'acabi la deforestació....... perquè ja no quedin arbres.
  Kolau el gust d'assassinar arbres, una stalin forestal com cal Novembre 03, 2021 | 07:51
  6 anys de Frau Colau, 20.000 arbres assassinats per la criminal eco.porqueria

Nou comentari