El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acord per aprovar els pressupostos del Parlament
  • CA

Després de setmanes amb els pressupostos del Parlament encallats, aquest migdia s’ha arribat a un acord de la Mesa per tal de donar-hi llum verda. ERC i JxCAT havien fet dels comptes un cavall de batalla interna, perquè els republicans hi van votar en contra després que els junters es neguessin a incloure una partida específica per a l’assemblea de la francofonia. A més, l’increment del sou dels diputats enfrontava també tots els partits. Finalment, fonts de la Mesa han explicat que ERC i JxCAT han acordat incloure una partida de 50.000 euros per a la francofonia, i en aquest sentit, Roger Torrent viatjarà a Mònaco en els propers mesos per tancar els detalls perquè el Parlament sigui la seu de l’Assemblea de presidents per a la francofonia la tardor del 2020. En roda de premsa, però, el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, ha afirmat que no permetrà que s’incloguin aquests 50.000 euros per a la francofonia.  

A més, ERC, JxCAT, Cs, PP i PSC han acordat que l’increment salarial dels diputats sigui de l’1,1% i no de l’1,75%, mentre que els funcionaris del Parlament mantindran l’increment del 2% proposat inicialment. Pel que fa la CUP i als Comuns, encara no han aclarit, segons fonts de la Mesa, si el seu vot serà un no o una abstenció. 

Els pressupostos del Parlament havien estat tradicionalment un pur tràmit, una votació de consens que mai abans havia generat polèmica. Però els d’aquest 2020 van ser tombats per primera vegada fa unes setmanes a causa dels enfrontaments entre els grups. I no només això, sinó que no van obtenir el vot afirmatiu de cap diputat. Amb 82 abstencions i 16 vots en contra -els Comuns i la CUP-, van ser rebutjats. Els diputats de JxCAT no van votar aquell dia, després d’anunciar que els seus diputats no participarien en cap votació en la qual no hi pugués participar el president Torra. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa