Santi Vidal assegura al jutge que només parlava de "futuribles polítics" que "no eren certs"

Pi i Sunyer assegura que només exercia un càrrec d'assessor tècnic
Santi Vidal sortint del jutjat
Santi Vidal sortint del jutjat | Q.S.

 

L’exsenador d’ERC i magistrat Santi Vidal ja ha acabat la declaració davant del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que tot just ha durat mitja hora en la causa oberta per l’organització del referèndum de l’1-O. Vidal ha explicat al jutge instructor Juan Antonio Ramírez només ha respost a les preguntes sobre els motius de la querella per la qual es va obrir la causa, és a dir, per revelació de secrets.

 

Segons fonts jurídiques, Vidal ha insistit al jutge que les seves paraules només eren "futuribles polítics en el marc de xerrades de contingut polític". En síntesi, ha contextualitzat les seves paraules en el marc d’un míting polític. De fet,  ha assegurat que “no eren certes” i que es tractaven d’explicacions atrevides en el marc de les interpel·lacions del públic que no es corresponien amb la realitat”.

 

La seva lletrada però, li ha demanat al jutge els fets concrets que se l'imputen que aquest no hauria aclarit del tot i s’ha limitat a aconsellar que es limités a respondre sobre la querella concreta de Vox. Així l'exsenador només ha respost a les preguntes de la seva advocada i no al fiscal ni a l'acusació particular. A l'exmagistrat de l'Audiència de Barcelona l'han acompanyat al jutjat diputats d'ERC al Parlament, com Anna Caula i Òscar Peris, Robert Masih, en Jordi Martí i Miquel Aubà. 

 

Tot just després de la declaració de Vidal, presta declaració l'exvicepresident del Tribunal Constitucional i l'home encarregat de teoritzar sobre la construcció de les estructures d'Estat, Carles Viver Pi i Sunyer. Fonts de la declaració apunten que l'exresponsable de l'Oficina per a la Transició Nacional ha detallat els diferents càrrecs que ha ocupat com a "tècnic" en les tres darreres administracions per preparar documents sobre com articular jurídicament el procés.

 

 Pi i Sunyer ha contestat a totes les preguntes de les parts llevat de l’acusació particular. Precisament, l’avocat de Vox, el partit d’ultradreta querellant, ha assegurat que Pi i Sunyer, ha tingut una “participació en la redacció de les lleis de transitorietat i del referèndum” perquè “quan un conseller el trucava per formular-li una pregunta, ell responia”. Pi i Sunyer no ha volgut fer cap declaració. 

 

El Jutge del número 13 segueix la instrucció arrel d'una querella contra el mateix Vidal, Viver Pi i Sunyer i el secretari d'Hisenda del Govern, Lluís Salvadó,  per les seves declaracions sobre la preparació del procés i el referèndum.  

 

  

Comentaris
República
Paciència, perseverança, perspectiva, dignitat, responsabilitat i radicalitat democràtica. Tots junts ho aconseguirem. Ànims!
de pena !!
Santi Vidal, ha hecho un " Forcadell " delante del Juez !! jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
uffff!!
Pesideeeeent! posilesurnes ! yo no lo dije sr juez.... Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!1
La república de la corba
Ens fantasmal que s'apareix en les corbes d'alguns diaris i que es dissipa immediatament als voltants dels jutjats.
Ramon
Per ERC, la valentia és aquella cosa que cal exigir-la a Convergència si no volen que els diguin "rates".
Jordi
Demà tothom amb caretes de Puigdemont per demanar la República, els politics presos, el xalet de Waterloo, la rua de la DUI, el gelat de llimona i l'aplicació del uno cinco cinco por el c... estem fent un ridicul estratosfèric
Kadra
Cada declaració d'aquestes és una derrota de l'independentisme, fa mal al conjunt i dóna la raó a en Lopez-Tena. I això ho veuen a fora també. Els països bàltics van anar a totes. Mandela mai no va renegar dels seus principis. Què ens passa als catalans? és la traïció dels líders un altre cop o és una covardia col·lectiva? menys mal que encara ens queda la CUP però és injust que paguin ells per la resta.
per Ramon
amb tots els respectes i potser és una cosa teva personal (has tingut alguna mena de conflicte amb els d.erc), però si em permets un consell, deixa de dir "rates" als d'esquerra... va en contra de l'argumentació dels teus comentaris.
independencia jaaa
Ara si tota la maquinaria de les clavegueres de l’estat es llencen contra Santi Vidal; Potser hauriam de recorder la “legalitat” d’algunes historias de los caudillos d’espanya segons ells firmes “defensores de la más pura transparencia (jajajajaja) I aclari sin son legals o no: 1- La operació Catalunya, es legal? 2- CNI paga suborns al BPA per informació sobre els Pujol, es legal? 3- Villarejo paga soborns a la Credite Suisse per “falsificar” contes corrents contra en Trias, es legal? I continua
Ramon
"Rates" ho deien les esquerres independentistes a tot quant independentista que no acabava de veure clar aquest pla genial d'estimbar-nos tots al precipici. I això és el que els refrego amb la intenció, probablement vana, que rectifiquin. No, no els dic "rates", homen. Els dic sabatots i caïnites, això sí, però no per res personal sinó perquè suposo que no em negaràs que ho són i amb ganes.
JRRiudoms
La inepitut d'alguns personatges d'ERC [Santi Vidal, Jové, Comín...) és de jutgat de guardia (si més no, dóna arguments a la repressió de l'Estat espanyol). Atentament

envia el comentari