Absolt l’alcalde de Roquetes del delicte de desobediència a l’autoritat l’1-O

La jutge considera que no s'ha acreditat que el batlle revés una notificació personal de la resolució del TC

La magistrada del jutjat penal número 2 de Tortosa ha absolt l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, del delicte de desobediència a l’autoritat per l’1 d’Octubre. La jutge ha declarat la nul·litat de la meitat de les proves aportades per Fiscalia perquè es van presentar fora del termini de la instrucció, i absol el batlle perquè no considera acreditat que se li notifiqués personalment la resolució del Tribunal Constitucional (TC), que dictava aturar o impedir el referèndum, a través de la delegació del govern espanyol a Catalunya. La Fiscalia havia presentat com a prova imatges de vídeo de l’1-O extretes de les xarxes socials i el testimoni de quatre agents de la Guàrdia Civil i dos Mossos d’Esquadra.

“No han tingut capacitat per demostrar que l’alcalde fos l’únic protagonista d’aquell fet perquè no va ser així”, ha reivindicat Gas, qui ha insistit a subratllar les acusacions “falses” que se li atribuïen i de jutjar-lo per la seva ideologia. “Sempre he estat convençut que cal lluitar per la independència, el socialisme i els Països Catalans i no hi renunciaré mai, per molta repressió que vulguin exercir”, ha reivindicat. “Quan un poble de forma global lluita i treballa per un objectiu, ho pot aconseguir i no hi ha estat repressor que ho pugui aturar”, ha afegit. L’alcalde de Roquetes ha tornat a reclamar el dret a l’autodeterminació i l’amnistia per les més de tres mil persones represaliades pel procés.

Gas ha insistit que els testimonis i atestats de la Guàrdia Civil es basaven en dades “falses i inventades” contra ell i ha agraït el treball de la seva defensa. La Fiscalia va haver de desistir de fer preguntes a quatre dels cinc testimonis de la Guàrdia Civil perquè no havien participat en l’operatiu de l’1-O a Roquetes. “És una farsa i han actuat amb prepotència, sense proves i sense haver viscut els fets. Si fos un estat democràtic i just, s’hauria de prendre mesures contra persones que malversen recursos públics”, ha demanat l’alcalde.

Comentaris

  Gonzalo 29/07/2021 3:01 pm
  Ualaaaaaa....kina upresió......
   A en Gonzalo 29/07/2021 8:07 pm
   Gonzalo ets un cínic, una individu malvolent i un xovinista espanyol. Saps perfectament que a aquest Batlle d'ençà l'octubre del 2017 i des del lawfare espanyol, l'han estat empaitant, perjudicat, l'han intentat deslegitimar i deshabilitar, li han fet perdre el temps i diners inútilment, com a milers de persones i encara te'n vantes i en fas mofa, com si res.
  Coll de l'Alba 29/07/2021 7:56 pm
  Gràcies Francesc, per tot el què has fet i fas.

Nou comentari