Absolen tres membres de PxC de planificar un homicidi contra Josep Anglada

L'Audiència de Barcelona no creu que hi hagués "cap pla concret i seriós" per atemptar contra la seva integritat física
Josep Anglada
Josep Anglada | ACN

La secció cinquena de l'Audiència de Barcelona ha absolt tres membres de Plataforma per Catalunya (PxC) que estaven acusats de presumptes delictes d'homicidi, lesions, danys i atemptat en grau de temptativa contra l'exlíder i fundador del partit, Josep Anglada. La querella criminal la va presentar Anglada l'any 2014 i acusava les tres persones –Juan Carlos Fuentes, Robert Hernando i Ignacio Mulleras- d'organitzar un complot per acabar amb la seva vida. Els jutges no veuen provat que hi hagués "cap pla concret i seriós" per atemptat contra la integritat física i la vida d'Anglada i diuen que "no té cap serietat" el pla sobre el qual l'acusació particular sustenta la seva acusació. L'Audiència declara d'ofici les costes, de manera que no imposa les costes a l'acusació particular per "temeritat i mala fe", tal com demanaven les defenses dels acusats.


Quan Anglada va presentar la querella criminal, ja havia estat expulsat uns mesos abans del partit per discrepàncies internes entre els integrants de la formació. L'acusació particular –exercida per la defensa d'Anglada- demanava a Fuentes i Hernando una pena de nou anys i mig de presó i una multa de 150 euros pels delictes en grau de temptativa d'homicidi, de danys, de lesions i d'atemptat contra l'autoritat o càrrec públic; mentre que per a Mulleras li demanava una pena de dos anys i tres mesos de presó. De la seva banda, la Fiscalia i les defenses dels acusats van sol·licitar la seva absolució durant el judici oral celebrat el passat 6 de febrer.


 

En la interlocutòria, els magistrats asseguren que no hi havia "voluntat ferma" dels acusats d'atemptar contra la vida i la integritat física d'Anglada i diuen que "no és inusual" que al voltant de "converses disteses i en situacions informals, entre interlocutors coneguts i amb els quals hi ha una certa confiança, es puguin manifestar desitjos, intencions i, fins i tot, projectes que no tenen cap mena de serietat".
Comentaris
Ramon
Josep Anglada és una persona compromesa i reivindicativa.
doble bara de medir
en canvi als jordis i als consellers empresonants segueixen all perque simplement el jutge creu que tenien la intencio.....
Ei Ramon
En Josep Anglada és un ultradretà sense estudis, busca-raons, amb un nivell cultural molt baix. Ara, això si, molt compromès amb els partits unionistes i reivindicatiu contra els immigrants. Un perla.
Ramon
Veig que estem d'acord. I jo encara n'afegiria una altra: també va ser una arma o, si es vol, un agent dels socialistes a la Catalunya Central. Nosaltres hauríem d'haver fet una temptativa similar però cenyida a Can Zam. I per descomptat que serà imprescindible fer-la un cop independents.
Ramon
Ah, i m'ho deixava: també és una persona conscienciada i amb les idees clares.

envia el comentari