El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Absolen un represaliat perquè no n’hi ha prou amb el relat policial
  • CA

Absolt el jove que s’enfrontava a 5 anys de presó per agredir policies durant els disturbis post sentència la nit del 18 d’octubre del 2019. Així ho ha decidit l’Audiència de Girona aquest dilluns en considerar que no n’hi ha prou amb el relat dels agents per condemnar-lo. Al jove se l’acusava de desordres públics, atemptat i lesions lleus per suposadament haver llançat pedres contra els agents, resistir-se a la detenció i trencar el dit a un policia quan l’arrestaven. La sentència, però, qualifica el relat dels agents de policia de “singularment lacònic” i subratlla que hi ha moments en què uns i altres policies es van contradir. A més, l’Audiència també dubta que, segons van sostenir, els agents no arribessin a perdre de vista en cap moment aquell qui els havia llançat pedres.

El judici d’aquest jove és un dels quatre que hi havia pendents per les mobilitzacions independentistes a Girona. En total, hi ha set activistes encausats, per a qui la fiscalia demana penes d’entre 2 anys i mig i 6 anys i mig de presó. Els judicis fan referència al tall de l’AVE durant el primer aniversari del referèndum i a les mobilitzacions post sentència de l’octubre del 2019. Un altre dels judicis s’havia d’haver celebrat el passat 1 de desembre, però es va haver de suspendre perquè els policies havien de declarar per videoconferència en no poder anar a Girona presencialment. Per tal de garantir la seva presencialitat o, com a mínim, que testifiquin des de la sala de vistes, s’ha suspès el judici fins al juliol.

Es tracta del judici a l’activista Pau Sánchez, un jove que s’enfronta a 6 anys i mig de presó per suposadament haver llançat una pedra contra la Policia Nacional la matinada del 19 d’octubre del 2019, en els aldarulls que hi va haver a la ciutat durant les manifestacions contra la sentència del Tribunal Suprem que condemnava els presos polítics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa