El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Absolen el membre de la ultradreta jutjat per amenaçar un periodista de Manresa
  • CA

El membre de la ultradreta jutjat per haver amenaçat el director de NacióManresa, Pere Fontanals, i a un membre dels CDR, Abel Aguilar, ha estat absolt. La magistrada del jutjat d’instrucció 5 de Manresa considera que les proves no són suficients per qüestionar la presumpció d’innocència de l’acusat. El cas es remunta a 2018 quan l’acusat va penjar al seu perfil de Facebook una fotografia de les víctimes sota la paraula ‘wanted’ i les seves dades personals.

Segons la jutge no queda acreditat que en sigui l’autor i, afegeix, que malgrat ser “de mal gust” no s’ha demostrat que les intencions de l’acusat anessin “més enllà que el fet de compartir” i que el fet d’afegir-hi “qui la fa, la paga” no té prou pes per considerar-se una amenaça. Segons la jutge, per ser considerat culpable d’un delicte d’amenaces “l’ànim intimidatori ha de ser clar i concret“. L’acusat s’enfrontava, a petició de la fiscalia, a dos delictes lleus d’amenaces i li demanava una multa de 720 euros.

A diferència del que ha dictaminat la jutge, l’informe policial apuntava que les publicacions, de les que havien estat víctimes el periodista i el membre dels CDR podrien “fomentar, promoure o incitar directament o indirectament a l’odi, hostilitat, discriminació o violència“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a gener 25, 2021 | 16:33
    En fi gener 25, 2021 | 16:33
    Jutjar, au va, no me hagan mas tenir, més ben dit, pantomima, la ultradreta mai serà jutjada ni culpabilitzada per la injustícia franquista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa