Ábalos nega pactes del PSOE amb "independentistes o extremistes"

El ministre de Foment assegura que els qui pacten amb la ultradreta "pensen que els altres també ho fan" per així "tapar les seves vergonyes"

 

 

 

El ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha subratllat que la seva formació no ha pactat ni amb "extremistes ni independentistes" perquè s'aprovés la moció de censura contra el Govern popular de Mariano Rajoy. "No hi ha cap foto del pacte. On és aquest acord?", ha preguntat. Ábalos s'ha pronunciat en aquests termes en un fòrum informatiu a València, quan se li ha preguntat si és "legítim" pactar amb "l'extrema esquerra i els hereus d'ETA" i no ho és amb Vox, a la qual cosa el dirigent socialista ha respost "on és el pacte entre el PSOE i aquests grups extremistes o independentistes?". "No hi ha cap foto del pacte i si n'hi hagués ho dissimulem fantàsticament bé. On és l'acord?", ha assenyalat.

 

 

En aquest sentit, ha remarcat que l'actual executiu de Sánchez governa perquè va haver-hi una moció de censura "en què no es va fer cap pacte" perquè "no hi havia ni temps" per fer-ho perquè "immediatament" es va convocar la sessió parlamentària cosa que "va frenar les temptacions d'algú que el volgués". "El desenllaç (de la moció) no el vam saber fins a darrera hora perquè fins i tot entre els independentistes hi havia molta tensió perquè Carles Puigdemont no volia donar-hi suport", ha assenyalat per indicar que va poder tirar endavant en "aquella conjuntura" i potser ara no seria possible.

 

 

Davant d'això, ha remarcat que a Andalusia sí que hi ha hagut un pacte entre el PP i Vox amb "càmeres, manifestacions, oferiments i escrits". "En un cas no hi ha pacte i en l'altre és evident que n'hi ha i que s'ha celebrat", ha insistit per assenyalar que els qui pacten amb la ultradreta "pensen que els altres també ho fan" per així "tapar les seves vergonyes". "Nosaltres no tenim cap pacte amb els hereus d'ETA, a més és repugnant el comentari perquè parlem d'una banda que va assassinar moltes persones del PSOE i ja comença a ser molest. No es pot fer aquest comentari de manera gratuïta. En la moció no es va parlar amb EH Bildu en cap cas. Crec que que va ser amb l'únic partit que no vam parlar", ha assenyalat. Ábalos no només ha negat aquests pactes, sinó que ha lamentat que el PSOE té "una gran tensió" que està afrontant "sol", mentre que els socialistes amb Rajoy van mantenir-se "al costat del Govern" perquè van entendre que això "no era fer costat al PP, sinó a Espanya".

 

 

 

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?