Ábalos nega debat intern en el retard de publicació de les noves mesures

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, atribueix el retard en la publicació del BOE amb les noves mesures de confinament a qüestions “tècniques” i nega cap tipus de debat intern en el si de la coalició de govern. En una entrevista a TVE, Ábalos ha volgut treure ferro a la polèmica pel fet que es publiqués a quarts de dotze de la nit i ha assegurat que hi va haver “molta feina” i que “el treball tècnic el va haver de fer pràcticament tot el Consell de Ministres”. En aquest sentit, ha dit que la “immediatesa de la decisió” –tot i que el govern va dir divendres que tenia tots els escenaris preparats- va provocar que no hi hagués preparació tècnica “com sí que passa amb altres mesures”.

La complexitat que comportava és el que va ocupar el temps”, ha dit. Ábalos ha defensat també les noves mesures i ha dit que s’han pres quan eren “necessàries”. En aquest sentit, ha admès que fins ara han mantingut el principi “d’intentar equilibrar el combat contra el virus i mantenir les bases del sistema econòmic”. “Les dades que ens dona el sistema sanitari és el que fa que anem prenent mesures graduals, no ens podem estancar en una posició política”, ha dit tot afegint que “ha estat la resposta exacta a l’evolució sanitària del país”.

El ministre ha reconegut que és una decisió “difícil” però ha defensat que s’ha d’aplicar de manera immediata, tot i que ha defensat la moratòria que permet que avui encara puguin obrir les negocis no essencials per poder preparar la suspensió de l’activitat.

Nou comentari