El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ábalos diu que preferiria un acord amb Podemos abans que amb Cs
  • CA

 

El secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha assegurat en una entrevista a la Cadena SER que el primer objectiu del seu executiu és formar un govern “monocolor” del PSOE després de les eleccions del 28-A, tot i que “no li semblaria negatiu un govern de coalició” amb alguna altra força. Sigui mitjançant aquesta coalició o amb suports externs, ha apuntat que prefereix establir un marc de col·laboració amb Podemos abans que amb Cs. “S’ha dit que jo preferia amb Cs i no és cert. Nosaltres hem desenvolupat col·laboració positiva amb Podemos que ens ha permès tirar endavant polítiques progressistes i crec que aquesta col·laboració s’hauria de seguir donant”, ha dit.

 

Ábalos ha apuntat que el seu equip treballa per constituir un govern socialista on hi podria haver ministres “independents” de l’òrbita socialista, però “hem d’assumir que el pluralisme ha de comportar també altres expressions de govern”, ha dit.

 

En aquesta línia, no ha tancat la porta a un govern de coalició com el que reclama Pablo Iglesias, i ha apuntat que en cas de necessitar acords la seva preferència seria precisament Podemos. “Fins ara Podemos ha col·laborat amb aquest govern i Cs s’ha dedicat a obstruir-ne l’acció i quan s’ha insinuat alguna possibilitat d’interlocució en el futur ha plantejat un veto i reaccionen amb histèria”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa